A legjobb négy között a Magyar Kupában

2017-04-05 17:45
IMG_9626

Egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen, 4-3-as győzelemmel jutottunk tovább a legjobb négy közé a kupában.

Magyar Kupa
Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry FC 3-4 (1-1)
Szolnok, 750 néző, vezette: Berke B.

Szolnok: Gazsi – Rokszin, Balogh M., Csirmaz, Hajba, Pintér N., Kovács O. (Földi M. 87.), Berdó, Tóth B., Kánya N. (Pantovic 46.), Papp Sz. Vezetőedző: Balogh Pál

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Hudák, Pauljevic, Szeles (Balogh 78.), Hegedűs (Gohér 63.), Dinjar, Egerszegi, Kink (Strestík 63.), Baracskai, Molnár, Diallo. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Hajba T. (5.), Pantovic (47.), Berdó (74.) ill. Diallo (26.), Baracskai (72.), Strestík (77.), Molnár (84.).

Háromszor is vezetést szerzett a Szolnok a magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, végül azonban csapatunk kettős győzelemmel jutott tovább a legjobb négy közé. A hazaiak Hajba találatával már a negyedik percben vezetést szereztek, a játékos a kimozduló Tajti mellett szerzett gólt. Nem nagyon akadtak helyzetek a következő időszakban, de egy kontra végén Diallo egyenlített, Pauljevics fejelt le egy labdát a saját 16-osonál, majd felrobogott vele a jobbszélen, s középre adta. A 36. percben Eger küzdött össze magának egy lövést, egy perccel később pedig Tujvelnek kellett nagyot védenie. Nem volt tehát nagyon eseménydús az első félidő.
Annál inkább a második, amelynek legelején a frissen beállt Pantovics egy kapu előtti tömörülésben megszerezte a szolnokiak újbóli vezető gólját. A Tisza-partiak eztán mindent megtettek a harmadik, hosszabbítást jelentő gólért, Berdó volt különösen aktív, a 64. percben az ő lövése ment mellé, egy perccel később pedig ő tört kapura, amikor Szelessel találta magát szembe. A védő mellett vitte volna el a labdát, majd nagyot esett a 16-oson belül, de ő kapott műesésért sárga lapot. Az eset élénk indulatokat váltott ki a kispadon és a nézőtéren is.
A 71. percben Baracskai foszlatta szét a hazaiak reményeit, amikor Strestík indította Diallot a jobb oldalon, ő pedig középre passzolt az érkező Baracskai elé, aki egyenlített. Két perccel később jött a harmadik szolnoki találat, egy jobb oldalról érkező labdát Berdó passzolt a rövid sarokba, épp befért Tujvel keze és a kapufa között. A középkezdés utáni első támadás végén Marek hibázott ajtó-ablak helyzetben, de négy perc múlva mindezt feledtette, kihasználva a szolnoki védelem tesze-toszaságát labdát szerzett és belőtte csapatunk harmadik gólját. A 78. percben Pintér a túloldalt szépen átemelte Tujvelt, de gólját lesről szerezte. Az utolsó tíz percben már csak nekünk voltak lehetőségeink, előbb Diallo fölé lőtt, majd a baloldalon meglóduló Baracskai szolgálta ki Molnárt, aki belőtte a győztes gólt, végül Diallo fejese szállt a kapu mellé. Csapatunk először jutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé.

Tomislav Sivic értékelése: Nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők. Nagyon sok hibával játszottunk, de megnyertük a találkozót. a helyzetkihasználással az előző mérkőzéshez képest elégedett vagyok. Történelmet írtunk Mezőkövesden is.