A Vasas jutott a döntőbe

2017-05-17 22:03
IMG_2738

A Vasas jutott tovább a Magyar Kupa döntőjébe, az elődöntő visszavágóján könnyedén győzte le csapatunkat.

Magyar Kupa

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 0- 5 (0-2)
Mezőkövesd, 1105 néző, vezette: Pintér Cs.

Mezőkövesd: Dombó (Tujvel, 39.) – Farkas D., Balogh B., Fótyik, Dinjar – Tóth B., Pauljevics, Hegedűs M., Orosz M. (Bacselic-Grgics, 67.) – Veszelinovics (Molnár G., 57.), Diallo. Vezetőedző: Radványi Miklós

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Debreceni, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Szivacski, Vida M., Berecz (Kleisz, 69.), Hangya – Kulcsár T. (Ádám, 66.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Berecz (4.), Kulcsár T. (27.), Saglik (67.), Ádám M. (72.), Hangya (87.)

Két kapura tartó lövéssel játszottuk le a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját. A Vasas már a negyedik percben vezetést szerzett Berecz fejese révén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás kérdése. Felívelésekkel, indításokkal próbálkoztunk, s néha sikerült a széleket meghúzni, majd beadni, de ezek nem voltak kellően pontosak. Diallonak volt néhány kaput elkerülő fejese.

A túloldalon azonban volt egy szép, kifelé kanyarodó Berecznek a 11. percben, Kulcsárnak meg egy közeli lövése a 27. minutumban, utóbbi gól is lett. Ezt követően Vida lövését védte Dombó, majd Saglik ziccerébe csúszott bele Dinjar, bravúrosan mentett szögletre, ahogyan korábban Fótyiknak is volt egy hasonló megmozdulása. Dombó megsérült, őt Tujvel váltotta még a szünet előtt. A 41. percben Tóth távoli lövése ment jócskán mellé, a 45. percben pedig Veszelinovics éles szögből próbálkozott, de nem talált kaput.

A második félidőben is a Vasasnak voltak próbálkozásai, az 55. percben Berecz lövését hárította Tujvel. Problémáinkat növelte, hogy Veszelinovics megsérült. A legnagyobb gólszerzési lehetőségünk Tóth Bence szabadrúgása volt a 62. minutumban, ezt nagy szögletre tolta. Pauljevics rossz lövése után a túloldalon Saglik lőtt 20 méterről a bal alsóba. A 70. percben Tóth Bencét rántották le tisztán a Vasas 16-osán belül, de nem kaptunk büntetőt. Egy perc múlva kaptunk viszont gólt, Ádám közelről rúgta be a negyediket. A 81. percben Bacselics-Grgics várt ki a lövéssel a 16-oson belül, szerelték, végül Pauljevics lapos lövése pont középre, a kapus kezébe ment. A hajrában még Saglik rúgott egy kapufát szabadrúgásból, majd egy szabad után Hangya állította be a végeredményt.

Radványi Miklós értékelése: Tulajdonképpen a kezdő tizenegyből lehetett látni, hogy mi a szándékunk. Fegyelmezett játékot vártam. Hiányzott az átütő erő a játékunkból. Alázat nélkül nem lehet futballozni.

Michael Oenning értékelése: Az a célkitűzés amit a szezon elején kitűztünk, az a mai mérkőzésen bebizonyosodott és elértük célunkat a döntőbe jutással. Az első gól megszerzése után éreztük, hogy könyebb lesz ez a mérkőzés, mint terveztük.

Galéria