Alig hiszi el, hogy ennyi helyzet kimarad

2017-03-31 23:06
lazar_gyirmot

A Szolnok elleni kupamérkőzésen megszerezte első kövesdi gólját Lazar Veszelinovics, aki nem is emlékszik arra, hogy valaha ennyi helyzetet kihagyott volna.

– Kedden megszerezted első gólodat, hogy emlékszel vissza rá és hogy értékeled a mérkőzést?

– Nagyon boldog voltam, hogy megszereztem az első kövesdi gólomat, úgy gondolom, jöhetett volna hamarabb is. Végre betaláltam, remélem, hogy ez szombaton is sikerül. Számomra a legfontosabb, hogy jó eredményt érjünk el, győzzünk, nem probléma, ha nem én lövök gólt, bár csatár vagyok, tudom, mindenki ezt várja. Az utolsó két mérkőzésen, különösen itthon sok helyzetet kihagytunk, ez a szituáció először fordul elő velem életemben, nem hiszem el. Előfordulhat, hogy a következő mérkőzésen egy helyzetem lesz és azt értékesítem. Nem lehet tudni. Az a jobb, ha van több helyzetünk, s mindenki jól játszik.

– Hogy látod a továbbjutási esélyeinket a Magyar Kupában?

– Remélem, hogy továbbjutunk, elnézve a múltkori meccset, mi vagyunk a jobb csapat. A következő mérkőzésre is győzni megyünk, nem probléma, hogy idegenben szereplünk, tovább szeretnénk jutni a következő fordulóba.

– Mit vársz a Haladás elleni mérkőzéstől?

– Ez a mérkőzés nagyon fontos számunkra. Volt egy bajnoki szünet, remélem, hogy sokkal jobbak leszünk mint eddig, volt három hetünk felkészülni. Szerintem a csapat készen áll arra, hogy pontokat szerezzen, ha jól játszunk.

– Tomiszlav Szivics azt mondta, a NB1 három legjobb támadója között lehetsz. Ha a góllövő listát nézzük, akkor tíz mérkőzésen tíz góllal ott is az első háromban lehetsz, szerinted ez teljesíthető?

– Nem tudom, először játszom a magyar ligában, s nem egyszerű. Jó focit játszunk, egyre jobbak leszünk, sok jó csatár van. Az a lényeg, hogy a csapat jól játsszon és én is igyekszem jobban játszani. Sajnos nem kezdtem jól a tavaszt, sok helyzetet kihagytam, nem rúgtam gólt, lehet, hogy a következő szezont sokkal jobban fogom kezdeni. Úgy gondolom, nagyon nehéz lenne a hátra lévő tíz fordulóban tíz gólt rúgni. És nem is az a lényeg, hogy ki szerzi a gólt, hanem, hogy nyerjen a csapat, aztán a többit meglátjuk.

– Mi a véleményed a magyar csapatokról?

– Jó a véleményem a kövesdi klubról. Jó stadionunk van, nagyon elégedett vagyok a focival, jó véleményem van mindenkiről. A többi klubról még nem sok tapasztalatom van, csak néhány csapat ellen játszottam, amit láttam, az eddig pozitív. Szerintem a játékvezetők is jók, nem hibáznak sokat.