Az Arsenal Kijevvel játszottak U12-eseink

2017-04-02 20:16
arsena_kijev

Felkészülési mérkőzést játszott U12-es gárdánk a hazánkban edzőtáborozó Arsenal Kijev csapatával Tiszaújvárosan.
Arsenal Kijev – Mezőkövesd-Zsóry 0-5

Mezőkövesd: Gyetván Márk, Bodnár Attila, Jacsó Dávid, Berecz Kornél, Bóta Gergő, Halász Máté, Kalocsány Péter, Stefán Bence, Paizs József. Edző: Jakab Sándor

Az első játékrész 15. percében egy tetszetős kontratámadás végén Berecz Kornél lőtte nagy erővel kapuba a labdát.
20. percben Jacsó Dávid kapott remek kiugratást Halász Mátétól. A ziccerét a kapus még hárítani tudta, de a kipattanót Dávid a kapuba emelte.
23. percben Halász Máté szerzett labdát az ellenfél védő harmadában és  remek cselek után, higgadtan a bepasszolta a ziccert.
35. percben ismét Jacsó Dávid cselezett a kapu irányába és két védő között-a kapufa segítségével- bombagólt szerzett.
46. percben egy oldalról belőtt szabadrúgásra robbantak be többen is. A labda Bodnár Attiláról került végül a kapuba, beállítva ezzel a 0-5-ös végeredményt.

Jakab Sándor: Ezen a napon a csapat ellentmondást nem tűrően futballozott a fizikálisan erős és szervezett ukrán alakulat ellen. Játékunk az első perctől fogva gyorsabb és pontosabb volt, mint az ellenfélé. Labdabirtoklásban domináltunk, a párharcaink 80%-át megnyertük. Motivált , egységes csapatként funkcionáltunk végig. A labdakihozatalban magabiztosak voltunk. Bodnár Attila remekül osztogatott, a középpályás játék kimagasló volt, különösen Halász Máté és Bóta Gergő volt elemében, de Kalocsány Péter és Berecz Kornél is csak dicséretét érdemel. A támadók pedig jó százalékkal értékesítették a helyzeteinket. Jacsó Dávid sokszor került gólveszélyes szituációba. A kapuban Gyetván Márk bravúrokat mutatott be és végig koncentráltan irányította a csapatot.  Az ellenfél edzői stábja nagyon elismerően beszélt a Zsóry 2005-ös csapatáról és a mérkőzés végeztével vendégül láttak minket egy vacsorára.

Kép: Arsenal Kijev