Előnyt szereztünk a Szolnok ellen

2017-03-28 19:00
mse_szolnok_mk

Kiütéses győzelmet is arathatott volna csapatunk, de majdnem szoros lett a vége.

Magyar Kupa
Mezőkövesd Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (3-1)
Mezőkövesd, 570 néző, vezette: Németh Á.

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Farkas, Balogh, Hudák, Vági, Gohér (Pauljevic 81.), Tóth B., Kink (Sós B. 63.), Strestik (Diallo 63.), Veszelinovics, Molnár. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Szolnok: Gazsi – Balogh M., Kenderes, Csirmaz, Hajba (Berdó 46.), Olasz D. (Dedics 40.), Pintér N., Kovács O. (Tóth B. 63.), Tóth L., Pantovics, Papp Sz. Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerzők: Kenderes (ö.g. 2.), Vági (26.), Veszelinovics (30.) ill. Tóth L. (45+1.)

Rengeteg helyzetet kidolgozott, de sokat ki is hagyott csapatunk a Szolnok elleni Magyar Kupa mérkőzésen. A meccs jól indult, hiszen a második perc elején megszerezte a vezetést csapatunk, Strestík szabadrúgásába ért bele Kenderes, a kapus mozdulni sem tudott. Ezután kissé megnyugodtak a kedélyek és csak jó tíz perc elteltével pörögtek föl újra az események, Molnár jó lövésébe lépett bele Balogh. Majd jött két szolnoki lehetőség, előbb egy szöglet révén egy fejes, majd Tóth hibázott ziccert, fölé rúgta a labdát.
Kövesdi percek következtek, előbb Kink, majd Veszelinovics lövését fogta Gazsi, a 25. percben viszont Vágiét nem tudta, védőnk a jobb kapufát találta el, onnan pattant a hosszú sarokba a labda. A 29. percben kétszer is védett a szolnoki kapus, egy perc múlva viszont már nem, Veszelinovics Molnár ívelése után fejelt a hálóba, megszerezve ezzel első kövesdi gólját. Tovább növelhettük volna előnyünket, Molnár lövését azonban blokkolták, és Kink is mellé bólintott. A 39. percben Olasz Dénest a mentő vitte le a pályáról, Hudák addig sem kímélte a csatárt, egyszer fejbe is rúgta, de nem emiatt kellett lecserélni végül, hanem mert egy fejesnél Vági találta el felkarral. a szünet előtt Tóth László szépített, középen kiugrott és a jobb sarokba lőtt.
A második félidőben szinte csak nekünk volt helyzetünk, Tóth Bence lövései, Hudák fejese jelentett veszélyt a szolnoki kapura, majd a túloldalon Tóth László lőtt kevéssel fölé. Megint jött két hazai lövés (Tóth B., Molnár), s Pintértől egy távoli lövés, mellé. Sós Bence lövései mellé mentek, Diallo kapufát lőtt, a kihagyott helyzetek pedig a végén majdnem megbosszulták magukat. A 86. percben egy szolnoki ziccerbe csúszott bele Vági, akinek a kezéről pattant az alapvonalon túlra a labda, ezért csak szöglet járt. A rendes játékidő utolsó percében egy másik kézért viszont büntető, de Pintér tizenegyesét magabiztosan fogta meg Tujvel. Az egy hét múlva következő visszavágóra tehát kétgólos előnnyel utazik csapatunk.

Tomiszlav Szivic értékelése: Az első félidőben 7-8 gólnak kellett volna lennie. A második félidőben kimentünk, irányítani akartunk és gólokat akartunk. Ez nem történt meg. Egy lépés még hiányzik, hogy szép legyen.

Balogh Pál értékelése: Nem egyszerű értékelni ezt a találkozót. Amire készültünk az már az első percben ugrott. A hazai csapat az első félidőben a továbbjutás sorsát eldönthette volna. Sajnos az adódó lehetőségekkel nem tudtunk élni, ott volt például a tizenegyes is. Azon vagyunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat és bízom benne, hogy egy szorosabb meccs lesz hazai pályán.

Galéria