Balogh már a Bornemisszára készül

2015-04-13 20:37
balogh_dezso

Nemrég kezdte az ökölvívást, de ennyi idő is elég volt Balogh Dezsőnek arra, hogy kiugró eredményt érjen el.
Mindössze két évvel ezelőtt kezdte látogatni a Mezőkövesd Zsóry ökölvívótermét Balogh Dezső. A 14 éves fiatal szintén a Mezőbe jár, s a tévén keresztül ismerkedett a sportággal.
– Tetszett az ökölvívás, a tévében láttam néhány híres boxoló mérkőzését. Szívesen ki is próbáltam volna, így lejöttem edzésre. Azóta voltam már a diákolimpián második és a Vasas Süllős Kupán szintén ezüstérmes, de a mostani győzelemre vagyok a legbüszkébb – mondta Balogh Dezső.
A győri viadalon egyhangú pontozásos győzelemmel kezdett, majd egy technikai KO-s siker következett, hogy aztán ismét két 3-0-ás győzelemmel zárjon. A döntőben jó ellenfele volt, nehéz mérkőzést vívott, de nyert, s ez volt számára a lényeg.
– Nagyon izgultam, meg akartam nyerni a meccset és mindent beleadtam. Szintén válogatott kerettag lettem, ha pedig májusban az egri Bornemissza Emlékversenyen is sikerülne győznöm, akkor utazhatnék az EB-re. Ha pedig már addig eljutnék, szeretnék érmet nyerni ott is. Az első persze a Bornemissza, minden nap edzünk, a mostani torna előtt is két hétig intenzíven készültünk, s nagy is volt a szuflám – tekintett előre Balogh, aki persze távolabb is nézett: szeretne a felnőttek közt is címeket nyerni, majd profi ökölvívóvá válni.

2. nap: Balogh Dezső – Magyarcsik Benjámin (Tatabánya) TKO az I. menetben
Elődöntő: Balogh Dezső – Lakatos Lorenzo (Edőcs István BE, Bp.) 3-0
Döntő: Balogh Dezső – Orbán Adrián (Kecskemét) 3-0