Bátorság nélkül nincs foci

2017-04-29 22:31
szivics3

Tomiszlav Szivics számított a letámadó Fradira, Thomas Doll szerint játékosai élvezték a futballt.

Tomiszlav Szivics: Tudtuk, hogy a Fradi esélyesebb. Az volt a kérésem, hogy az első fél órát bírjuk ki, mert nagy nyomás lesz rajtunk. Ahogy meg van írva a nagy könyvben, hogy hazai pályán a csapat így nyisson egy találkozót. Ma sikerült nekik minden, nagyon jól játszottak az első félidőben, akkora nyomásra nem tudtunk válaszolni. A második félidő rendben volt a részünkről, volt nekünk is mit sajnálni. Újra volt az adható-nem adható kategória, a pálya szélén azt gondoltam élőben, hogy az a szituáció tizenegyes volt. Megyünk tovább, a második félidő biztató volt, a következő meccsre kell gondolni. Gratulálok a Ferencváros győzelméhez. Várható volt a nagy nyomás a meccs elején, mert egy nagy csapat nem vár arra, hogy mi rúgunk gólt. Hiányzott az utolsó pici lépés, a nagy csapat pedig ezt megbünteti, s kevesek voltunk ehhez az első félidőben. A bátorság az első félidőben kimaradt, ami a második félidőben visszajött. Pedig bátorság nélkül nincs foci.

Thomas Doll: Az első félidőben nagyszerű futballt láttunk, sok kombinációval, jól pörögtünk. Azokra az időkre emlékeztetett a futballunk, amikor gyakran játszottunk így. A hét közi 8-0 némelyik játékosnak láthatóan önbizalmat adott, könnyedebben játszottak. Lehetett látni, hogy jól járt lábról lábra a labda, a játékosok pedig élvezték a játékot. Tizenhét nagy lehetőségünk volt, három szép gólt szereztünk. Jó lett volna, ha a második félidőben is betaláltunk, hogy végleg eldöntsük a mérkőzést. De a csapat szenvedéllyel játszott, 3-0 után emberi, hogy a játékosok – érezvén, hogy uralják a meccset – egy fokozatot visszakapcsoltak. Remélem, hogy így megyünk tovább, illetve bizonyos játékelemeken még tovább javítunk. Védekezésben sokszor nem vagyunk elég agresszívek, elég közel az emberhez, csak kísérjük az ellenfelet, remélem, hogy ezeket még jobban kezeljük a jövőben.
Ez az a játék, amit akarunk, döntő fontosságú, hogy az első pár akció jól sikerüljön, ebből minden játékos önbizalmat nyer. Fontos volt, hogy jól sikerültek a passzok, amelyek minőségiek voltak, és mindenki mozgásban volt, akart játszani. Öröm volt a játék a játékosoknak. Az elmúlt meccseken, a Haladás, Vasas ellen volt, amikor úgy éreztük, domináljuk a meccset, de fontos, hogy a védekezést is jól lássuk el. Most kettőt nyertünk, teljesítünk, ezek jót tettek nekünk. Bízunk abban, hogy más is hibázik, mert magunktól nem kerülünk dobogóra.