Bemutatták Radványi Miklóst

2017-05-02 19:41
radvanyi_miklos1

Hagyacki József és Radványi Miklós válaszolt a sajtó kérdéseimre ma délután.

Hagyacki József az edzőváltásról: Az eddigi vezetőedzővel, Tomiszlav Sziviccsel közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Úgy gondolta mindkét fél, hogy új impulzusra van szüksége a csapatnak, az a legjobb megoldás, ha más edző adja ezt. Barátsággal, békében váltunk el, nem volt konfliktus köztünk. Lépnünk kellett gyorsan, a bajnokságból négy forduló van hátra. Nem hosszas kutatás után, Radványi Miklóssal mindenben megegyeztünk, s 2018. június 30-ig ő lesz a felnőtt csapat vezetőedzője. Szlovákiai szakember, a Dunaszerdahelyt felvitte az első osztályba, szép sikereket ért el, majd Csehországban, illetve Myjavában edzősködött, utóbbinál a csapat megszűnt anyagi okok miatt, szerződés nélkül volt, így sikerült szerződtetnünk. Bízunk abban, hogy a 4 meccsen olyan impulzust kap a csapat, ami a hullámvölgyből kirángatja, bízom abban, hogy a kitűzött célt vele sikerül kiharcolnunk.

– A váltásnak volt egy érési folyamata, mi nem működött, miért kellett most élni ezzel az eszközzel? (ÉM)
– A csapatnak vannak céljai, a bajnokság kezdete előtt a biztos bennmaradás kiharcolása volt. Az utóbbi időben úgy látta a mester és a vezetőség, valami megfeneklett, nem úgy mennek a dolgok. A mester kérte, s mi is úgy voltunk vele, hogy beszéljük meg. Arra jutottunk, hogy váltunk.

– Itthon jellemző az edzőkeringő, hogyhogy nem a hazai kínálatból választottak? (MZS)

– A legjobb megoldást szerettük volna, s Miklós jelen helyzetben a legjobb megoldás. A többi edző, akire gondoltunk, dolgozik, a szabadon lévők közül Miklós volt a legjobb.

– Jól sülhet el, hogy kicsit más focikultúrából jön? (MZS)

– Az a szemlélet, ami Dunaszerdahelyen volt, az a mentalitás jól sülhet el. Ha nem így gondolnánk, nem őt hoztuk volna.

– Van elvárás pontban? Mennyi pontot kell még szereznünk a bennmaradáshoz? (MZS)

– A lényeg, hogy a végén a vonal fölött legyünk. 4-5 pont elég lehet ehhez.

Radványi Miklós a kinevezéséről:
A megkeresés 2 napja történt, de figyelem az NB I-et, tudom, milyen szituációba került a Mezőkövesd. Fantasztikus ősz után most egy ponttal vannak a vonal fölött. Az egyesület megkeresett, megkérdezték, elvállalnám-e ezt a négy mecset plusz egy évet. Szívesen eleget tettem a felkérésnek, szeretem a kihívásokat, Dunaszerdahelyen párszor átéltem. Mindent megteszek azért, hogy nyáron NB I-es csapatot készítsek föl a következő idényre. Pár játékost ismerek, a keret rendben van, láttam két meccsen mentálisan nem voltak a topon, ezen kell változtatni. Bízom abban, hogy 4 nap alatt, a Honvéd ellen sikerülni fog felkészíteni őket, s szombaton szervezeten,egységesen játszik a csapat, ahogyan elképzeltem.

– Vannak a keretben szlovákiai játékosok, ez előny a mostani helyzetben? (MZS)

– Vannak játékosok, Hudákkal dolgoztam együtt, nálunk lett NB I-es, ismerem Strestíket, Tujvelt, de nem emelek ki senkit, mindegyik egyforma. Valamilyen szinten előny, de mindenkivel elbeszélgetek, mentálisan olyan szintre hozni őket, hogy a hátralévő négy mérkőzésen annyi pontot szerezzünk, hogy bennmaradjunk.

– Két edző játékosaival kell dolgozni, mit lehet ebből kihozni? (ÉM)

– Általában a csapatot én szoktam építeni. Most kapok egy készet, gondom nem lesz, mindig megtaláltam a közös hangot. Az első edzés után látni fogom, melyik milyen szinten van. Most sokat kell velük beszélgetni, nem fizikális, hanem mentális problémák vannak jelenleg. Nálam a fegyelem az első, ezen fogunk dolgozni.

– Edzéseken vagy összetartáson beszélget velük? (ÉM)

– Lesz elég idő edzések előtt és után erre. Konkrétumokról még nem beszéltünk, hogy a Honvéd meccs előtt lesz-e összetartás.

– Hány pontot kellene teljesíteni, van-e terv? (ÉM)

– Legszívesebben 12-t szeretnék szerezni, maximalista vagyok. De reálisan kell nézni, bízom abban, hogy meg tudjuk lepni a Honvédot, s visszatérünk arra a hullámhosszra, ami ősszel volt. A sorsolást nézve mindenki ellen van esély, kimagaslóan jobb csapat nincs köztük, aki ellen nem nyerhetünk. A Honvéd lesz az első, őket kell feltérképezni, hogy begyűjtsük a pontokat, hogy a csapat mentálisan helyrejöjjön. Egy ponttal legyen több mint a tizenegyediknek és jó lesz.

– Kikből áll az edzői stáb? (MZS)

– A kondíciós és kapusedző marad, s pályaedző Elek Norbert lesz.

– Mennyire éhes a Myjava megszűnése után? (ÉM)

– Sikerült nagy meglepetést okozni, az 5. hely után kilépett a csapat a bajnokságból. Egy héttel előtte azt egyeztettem az tulajdonossal, milyen játékosok jönnek, egy héttel később mindenki munkanélküli lett. “Éhes vagyok”, négy hónapja nem dolgoztam, jól érzem magam a pályán a játékosaim között. Nagy kihívás vár rám, várom az első edzést, hogy találkozzam a játékosokkal.

– Szlovák közegből érkezett, nem dolgozott, játszott itt, ez mennyire jelent nagy változást? (MZS)

– Magyar létemre figyelem a magyar NB I-et, NB II-t, ez nem gond. Testközelből az NB I-ben nem voltam. Pintér Attilától nagyon sok hasznos információt kaptam, semmi gond nem lesz. Tőle érdeklődtem a megkeresés után.

– Mi a filozófiája? (MZS)

– Első a taktikai fegyelem, a játékosaim maximálisan odategyék magukat, bízom abban, hogy megvalósítom itt is. Csapataimra jellemző volt, hogy szervezetten játszottunk.

– Az ősz alapokra épít tehát, arra fog hasonlítani a játék? Pintér Attila is a fegyelmet, védekezést hangsúlyozta, Tomiszlav Szivics pedig a támadófocit kedvelte. (MZS)

– A játékosállományból indulok ki. Most lesznek olyan gyakorlások, amelyekből meglátom, mire képesek. Nem vagyok olyan edző, aki beállította a buszt a 16-os elé. A szervezett védekezés nem csak abból áll, hogy hátul állunk és előre rugdaljuk a labdát, hanem szeretem a sokmozgásos, gyors szélsőjátékot, úgyhogy bízom abban, ezt itt is véghez tudom vinni.

Galéria