Bíznak a szebb folytatásban

2017-01-03 20:26
toth_jozsef

Nem hozta a remélt sikereket a tavalyi esztendő ökölvívóinknak, de ami jött, annak is örülni kell.

A Magyar Bajnokságokon egy bronzérmet sikerült szerezniük ökölvívóinknak 2016-ban, megrendezték, s újra két napig tartott a Matyó Kupa, de voltak több pofonpartin, tapasztalatot szereztek és meccseket is nyertek ökölvívóink. Ezek voltak a szakosztály legnagyobb sikerei tavaly, bár Tóth József az előző évek nagyobb eredményei után kicsit többre számított, de több tényező is hátráltatta a boxolókat.

– Gyengén kezdődött az év számunkra, többen ugyanis a munkahelyi, gyakorlati helyi elfoglaltságuk miatt leálltak. A nyár közepére azonban összejött a csapat. Lakatos Márk a Magyar Bajnokságon is szorítóba lépett, Pusomai Árpival együtt, de a szereplés végül felemásra sikerült. Többet vártam ettől az évtől, de örülni kell ennek is. Bízom abban, hogy a következő évünk jobb lesz, visszatért Paczók Erik,  Kaló Józsefnek is van munkahelye, erősödtünk. Sok gyerek látogatja az edzéseket, köztük lányok is, összesen 20-25-en jönnek le a terembe a foglalkozásokra, amelyeket Balog Róberttel és Kükedi Péterrel tartunk – foglalta össze a szakosztály elmúlt esztendejét Tóth József edző.

Mint mondta, január 4-én ismét kezdődnek az edzések, január 21-én pedig Szikszóra, egy régiós versenyre látogatnak. A mostani csapatban is vannak tehetséges gyerekek, akik szép eredményeket érhetnek el. Tóth József bízik abban, hogy a régiós versenyeken, a válogatókon és az országos bajnokságokon is jól szerepelnek majd, nagyon örülne annak, ha lenne olyan kövesdi fiatal, aki akár az utánpótlás válogatottak keretébe is beverekedné magát.

– Bízom abban is, hogy idén is lesz Matyó Kupa, amely már a 42. lenne a sorban. Már tavaly is a régió szállt be a rendezésbe, reméljük, idén is kapunk hozzá tőlük segítséget – tette hozzá Tóth József.

A szakosztály idén az önkormányzattól, a Matyó Mezőgazdasági Zrt.-tól valamint a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt.-től kapta a legtöbb támogatást a működéshez és a hazai verseny megrendezéséhez.