Bizonyítani kell, a szép győzelem nem volt véletlen

2017-02-24 10:05
IMG_0870

Tomiszlav Szivics pontot, vagy pontokat szerezne Pakson, de rutinos, fegyelmezett csapat az ellenfél.

A tavaszi szezon második bajnokija következik szombaton, amikor délután a Paks otthonában lép pályára csapatunk. Tomiszlav Szivics, csapatunk vezetőedzője elárulta, a hét folyamán ugyanúgy készültünk, mint az első bajnokira, bizonyítanunk kell, hogy Diósgyőr elleni szép győzelem nem véletlen volt.

– Tudjuk, hogy a Paks veretlen saját pályáján, itt pedig ősszel 3-1-re nyert. Mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy száz százalékot kell nyújtanunk. A múlt hétvégi siker lendületet adott, jó hangulatban dolgoztunk, de ez csak a dolgok egy része, hiszen nagyon komoly ellenféllel találkozunk szombaton. Tudjuk, hogy mi a helyzetük, igyekszünk meccsről meccsre jobbnak lenni. A Paks masszív, stabil, fegyelmezett csapat, főleg hazai pályán. Sok rutinos játékosuk van, az öt középpályásuk 800 nb1-es mérkőzéssel rendelkezik, ehhez nem kell semmit hozzátenni – mutatta be az ellenfelet a vezetőedző.

Kitért arra, hogy a Diósgyőr elleni összecsapáson nem csak az akkor debütáló újakkal, mindenkivel elégedett volt, aki játszott. Damcevski rögtön a mélyvízbe került, szükség volt a beállására, hiszen a Diósgyőrnek öt-hat magas játékosa volt. A csapatunkkal készülő Marko Dinjar sorsa akár ma eldőlhet, Tomiszlav Szivics szeretné, ha maradna a szélső védő, úgy gondolja, erősítés lehet számunkra. Leigazolásával már a következő szezonra is gondolnának, ezért volna jó, ha benne lenne a rendszerünkben már most.

Szivics megemlékezett az ellenfél edzőjéről is, megemlítve, hogy Csertői Aurél, aki harmadik éve vezeti a paksiakat, a jelenlegi edzők közül a legtöbbször ült nb1-es csapat kispadján, ez lesz a háromszázadik mérkőzése. Ezért nagy tisztelet jár neki, gratulál hozzá. Kérdésünkre, szeretné-e egy kicsit elrontani a jubileumot elárulta, saját magunkkal foglalkozunk, pontot, vagy pontokat kellene gyűjtenünk.