Csak győzni kell

2017-05-19 22:52
radvanyi_miklos1

Szombaton este a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés következik.

Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában a Paksot fogadja csapatunk. Bár a vendégek ősszel tartózkodtak néha a vonal alatt, vagy éppen afölött, kiváló tavaszuknak köszönhetően – huszonegy pontot szereztek 12 forduló alatt – az ötödik helyen állnak és reálisan az 5-6. hely valamelyikén fognak végezni. Persze van még esélyük a bronzéremre is, de legrosszabb esetben is nyolcadikok lesznek.

A legutóbbi két bajnokiját megnyerő csapat ellen kellene tehát begyűjtenie három pontot csapatunknak, az esetleges siker pedig jó esélyt jelentene számunka az élvonalbeli tagság meghosszabbítására.

Tudja ezt csapatunk is, Radványi Miklós vezetőedző az Észak-Magyarországnak elmondta, számunkra a bajnokság legfontosabb mérkőzése következik.

– A kilencven perc és a ráadás során be kell biztosítanunk a bennmaradásunkat. Esetünkben nincs szó görcsölésről, nem osztunk és szorzunk, nem nézegetjük a táblázatot, mi „csak” győzni akarunk. Az együttesek persze nincsenek azonos cipőben: a Paks konszolidált és jó csapat, kiváló egyéniségekkel, remek pontrúgókkal, vendégünk ráadásul felszabadultan játszhat, mivel nem veszíthet semmit. Igyekeztünk kellően felkészülni belőlük. Abban bízunk, hogy a kidolgozott taktikánk beválik és a lefújás után lesz okunk az örömre. Kulcskérdés lesz a csapat védekezése, a győzelem eléréséhez nem szabad gólt kapnunk – hangsúlyozta a megyei napilapnak Radványi Miklós.