Csontos az elején Tiszaújvárosban

2015-10-29 20:21
sakk1

A hétvégén az I. Tiszaújvárosi Kupán vettek részt sakkozóink, Csontos Dominik nyolcadik helyet szerzett.

Öt játékos képviselte klubunk színeit az I,. Tiszaújvárosi Kupán. Az elmúlt évek legrangosabb FIDE-tornáját rendezték a megyében, Éberth Zoltán szerint korábban csak rapidtornán mozgattak meg hasonló létszámot az elmúlt évtizedekben. Tiszaújvárosban több mint százharmincan ültek a táblákhoz, három csoportban.

Az Open kategóriában Pap Kristóf 3 győzelmet aratott, ezzel a 45 tagú mezőnyben a 36. helyen végzett, megelőzve az ezúttal Tiszaújvárost képviselő Barabás Tibort. A 2000 értékszám alattiak versenyében 55-en indultak, köztük Hunkó György a huszadik helyen végzett 4 ponttal, Váradi Vendel pedig a 47. helyen zárt 2,5 egységgel. A C csoportban, azaz az 1700 Élő-pont alattiak három napos viadalán Csontos Dominik a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt, 4,5 pontot szerzett, Szabó Bernát Gábor pedig 3-at, ezzel a 21. lett. Itt 34-en indultak.

– Egyesületünkből Csontos Dominik az élcsoportban zárt, a többiek az erőviszonyoknak megfelelő pontszámot ért el. Külön dicséret illeti Szabó Bernát Gábort is, aki első versenyén három pontot szerzett. Volt egyébként egy kísérő rendezvény is Tiszaújvárosban, a villámsakk-tornán Hunkó György nemzetközi mestereket megelőzve a harmadik lett – sorolta föl az eredményeket Éberth zoltán.