Döntetlen a Gyirmóttal

2017-02-11 16:23
IMG_9616

Gól nélküli döntetlent értünk el a Magyar Kupában a Gyirmót ellen.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr: 0-0
Mezőkövesd, 700 néző, vezette: Erdős J.

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel (Dombó 86.) – Vági, Hudák, Balogh, Gohér, Tóth B. (Orosz 84.), Egerszegi, Pauljevics, Kink (Bacelic-Grgic 46.), Strestík, Molnár. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Gyirmót: Nagy S. – Tamás K. (Szegi 73.), Mamdou (Achim 60.), Simon A. (Novák Cs. 46.), Radeljics, Vass P., Bojovics, Kolcsák, Bori, Tancsik, Kiss M. Vezetőedző: Urbányi István

Számos hiányzó akadt csapatunkban a Gyirmót elleni első mérkőzésen, hiszen sérülések, eltiltások, adminisztratív okok miatt is ki kellett hagyniuk többeknek a mérkőzést. A találkozó első félidejében jobbára mezőnymunka folyt, Váginak volt egy mellé, Molnárnak egy kapura tartó lövése, míg a vendégek a 21. percben egy lesgólt fejeltek, s volt még egy veszélyes szögletük.
A második játékrészben az 50. perctől megélénkült a találkozó, voltak veszélyes szituációk a gyirmóti kapu előtt, de lövésig nem jutottunk, a túloldalon pedig Novák rúgta ki a stadionból a labdát. Az 53. percben egy szögletet tolt a felső lécre Nagy, Balogh a hosszún csak mellé tudta sodorni a labdát. Aztán a túloldalon is volt a kapu előtt kavarodás, s egy tizenegyesgyanús szituáció, de a játékvezető továbbengedte a játékot.
A 60. perctől kezdve szűk negyedóra alatt Gohér szabadrúgása, Bacselics-Grgics Molnárnak szánt indítása és Strestík mellé ment lövése jelentett veszélyt, míg a gyirmótiak közül Novák fejelt, Kolcsák lövésekkel próbálkozott, az egyiket Tujvel fogta. Kapusunk a 80. percben egy kirúgásnál megsérült, hosszú ápolás és egy kis játék után öt perccel később jött helyette Dombó, s öt perc volt a ráadás is. A hajrában Strestík próbálkozott gólszerzéssel, valamint Vass Patrik, de egyikük próbálkozását sem koronázta siker, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Tomislav Sivic értékelése: Később!

Urbányi István értékelése: Nagyon örültünk, hogy le tudtuk játszani ezt a mérkőzést. Mind a két csapaton látszódott, hogy van egy kis feszültség. Az első lépés számunkra megvolt, hogy nem kaptunk gólt. A másik pedig, hogy gólokat szerezzünk, ez ma sem volt meg. Összességében egy jó eredmény a kupában az idegenbeli 0-0.

 

Galéria