DVSC – Mezőkövesd, szöveges összefoglaló

2017-11-11 20:08
iszlai Loki

Csapatunk 2-1-re nyert Debrecenben. 

DVSC – Mezőkövesd 1-2 (1-2) 
Gól: 1-0 Takács T. (5.), 1-1 Koszta (10.), 1-2 Novák (21.)

Kuttor Attilának nem volt könnyű dolga a mérkőzés előtt, ugyanis kisebb-nagyobb sérülések miatt nem tarthatott a kerettel Csirmaz István, Köböl Máté, Fótyik Dominik, Tóth Bence, Gohér Gergő, Lazar Veselinovic, Cseri Tamás és Pillár Róbert.

A mérkőzést a Dombó – Lázár, Hudák, Szeles, Vadnai – Mlinar, Iszlai, Keita – Koszta, Novák, Strestik összeállításban kezdtük.

Takács Tamás révén viszonylag hamar megszerezte a vezetést a Loki, centerük egy lecsorgó labdát helyezett a hálónkba. A gól után sem omlott össze azonban csapatunk, folytattuk a labdabirtoklásra épülő sokpasszos alapjátékunkat, amelyet az elmúlt hetekben tanított be Kuttor Attila a keretnek.

A 10. percben Iszlai Bence szerzett meg egy labdát a Debrecen térfelén, amely után Strestik ugratta ki Kosztát, aki higgadtan helyezett a bal alsó sarokba.

Egyenlítő találatunk után továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, majd a semmiből jött egy hazai helyzet amely után Szeles  tizenhatoson belül ráesett a labdára, amely a kezét is érintette. A jogos büntetőt Tisza Tibor a kapufára lőtte, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A 21. percben újra Iszlai volt az egyik főszereplő, remekül látta meg a jobboldalon felfutó Lázárt, akinek beadását Novák fejjel váltotta gólra, így igen hamar sikerült megfordítanunk az eredményt.

A félidő hátralévő idejében Koszta és Novák veszélyeztette a hazai kaput, de Novota rendre a helyén volt.

A fordulás után Koszta majd Mlinar tüzelt távolról, de újabb gólt nem sikerült elérnünk, míg a debreceniek csak elvétve jutottak el a kapunkig.

A cserék után így változott az összeállításunk: Dombó – Farkas, Hudák, Dawa, Lázár – Mlinar, Szeles, Keita – Brasen, Murai, Majtán.

A második félidőben is látszódott, hogy az elmúlt hetekben Kuttor Attila igyekezett megváltoztatni a csapat stílusát, lényegesen többet birtokoltuk a labdát a Debrecennél, és a passzok számában is felülmúltuk az ellenfelet, emellett jól mozogtak együtt a csapatrészek, mindig volt egy-egy olyan labdarúgó aki kijavította a társa esetleges hibáját.

Kuttor Attila még pénteken elmondta, hogy nagyon fontos lenne a játékosoknak egy sikerélmény ezen az összecsapáson, hiszen igen régen volt ebben részük. Remélhetőleg a Loki ellen aratott siker lendületet ad az egy hét múlva sorra kerülő Vasas elleni hazai találkozónkra.

 

(fotó: DVSC)