Egy pontot sikerült itthon tartanunk

2017-03-11 18:01
Gyirmot0311

Sok helyzetből csak egyet lőttünk be, így csak egy pontot sikerült itthon tartanunk a sereghajtó Gyirmót együttese ellen.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr: 1-1 (0-1)
Mezőkövesd, 1518 néző, vezette: Farkas Á.

Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Farkas, Hudák, Szeles, Vági, Egerszegi, Kink (Diallo 56.), Tóth, Strestík (Bacselics-Grgics 56.), Veszelinovics, Molnár. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Gyirmót: Sebők – Tamás K., Bebeto (Novák 69.), Radeljic, Bojovic, Kolcák (Simon A. 64.), Bori, Achim, Simon Á., Antonov (Csiki 79.), Kiss M. Vezetőedző: Urbányi István

Gólszerzők: Molnár G. (63.) ill. Bojovic (22.)

Rengeteg helyzetet kidolgozva végül egy-egyes döntetlent értünk el a Gyirmót ellen. A vendégekkel ebben a szezonban ötödször találkoztunk, s negyedik alkalommal játszottunk döntetlent.
Nem tudtuk bevenni az első félidőben Sebők kapuját, a gyirmóti kapus jó formában védett. Már a negyedik percben védte Veszelinovics lövését, majd Vági lövését hárította. Kink fölé lőtt a 15. percben. Erre válaszként a 22. percben egy bal oldali szabadrúgást vágtak ki a védők, de a labda Bojovicshoz került, aki a kapu jobb oldalába lőtt. Hudák pár perc múlva majdnem egyenlített, de Sebők hárítani tudott. Az utolsó öt perc hozott még számottevő izgalmat, Achim próbálkozott távoli lövéssel, majd Olekszij közelről rúgta a kapu helyett az égbe a labdát. A lefújás előtt még Farkas próbálkozott távolról – ebbe Egerszegi tette bele a lábát, s ment fölé a labda – , majd Molnár fejelt a kapu mellé Vági beadása nyomán.
A második játékrészben szinte csak nekünk volt helyzetünk, a végén pedig egykapuztunk. A szünet után rögtön Tóth, illetve Kink veszélyeztetett, majd Molnár lövését fogta Sebők. Az 55. percben Veszelinovics ütközött egy védővel, de nem kapott érte büntetőt. Egy kövesdi kettős csere után Bebeto révén még volt egy ígéretes lehetősége a gyirmótiaknak a 61. minutumban, de fölé lőtt. Ezután viszont sorra jöttek a kövesdi helyzetek, elsőként egy góllal, Farkas adott be jobb oldalról, Molnár megcsúsztatta és a labda a hosszú felsőbe ment, egyenlítettünk. Majd jöttek Sebők védései, fejest, Bacselics-Grgics lövéseket (az egyiknél egy kezezést is reklamáltak a mieink), Veszelinovics löketét, Vági fejesét. Gólt nem sikerült szereznünk, így megosztoztunk a pontokon. A bajnokságban három hetes szünet következik.