Egy pontra olvadt az előnyünk

2017-04-29 21:46
00-sliderimage-otp

Az első félidőben kialakult a mérkőzés végeredménye a Ferencváros otthonában.
Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry 3-1 (3-1)
Groupama Aréna, 5875 néző, v.: Berke
Ferencváros: Holczer – Lovrencsics, Nalepa, Leandro, Sternberg (Cukic, 65.) – Bognár I. (Botka, 65.), Gera, Dilaver – Varga R., Böde, Moutari (Djuricin, 70.). Vezetőedző: Thomas Doll
Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Strestík, 73.) – Molnár G., Tóth B. (Baracskai 76.), Sós B. (Hegedűs D., 83.) – Diallo
gólszerző: Böde (19., 28.), Gera (23.), illetve Molnár G. (38.). vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Az első félidő a házigazda Ferencvárosé volt a Groupama Arénában, s hiába javultunk föl a másodikban, nem sikerült pontot szereznünk. Több ziccere is volt a Fradinak, már a mérkőzés elején, előbb Leandro lövését fogta Tujvel, majd Bognár esése miatt szerettek volna büntetőt a hazaiak, kisvártatva pedig Moutari lövését hárította Tujvel és még csak az ötödik percben jártunk.
Kapusunk reflexeire a tizedik percben is szükségünk volt, majd a huszadik táján ő is kapitulált, két Böde-lövés után a harmadikat már nem tudta hárítani. A hazaiak támadásban maradtak, sorra jöttek a helyzetek, Moutarié a 21. percben, majd Geráé a 23-ban, utóbbiból azonban gól is született, Gera labdaszerzését követően Bödéhez passzolt, aki jól készítette le társának lövésre, s Gera be is talált. A 29. minutumban eldőlni látszott a találkozó, megszületett a zöld-fehérek harmadik gólja, ismét Böde volt eredményes egy szöglet utáni fejessel. Fradi-lehetőségek után a 38. percben Molnár szépített, Sós beadása után szerezte meg hetedik gólját a bajnokságban. A játékrész háta lévő idejében nem ültek rá az eredményre a hazaiak, hanem támadásban maradtak.
A második félidőben igyekeztünk szorosabbá tenni az eredményt, de nem sikerült. Molnár és Sós sem tudta berúgni a második kövesdi gólt, majd az 54. percben Varga lövését hárította Tujvel. Három perccel később Bacselics-Grgics fejese kerülte el a kaput, a folytatásban pedig főként Bognár és Moutari próbálkozott gólszerzéssel, egy ízben pedig Sós esett el a 16-oson belül, de azért sem járt tizenegyes. A játékrész közepén több csere is történt és nagyobbacska helyzet sem akadt. A hajrában viszont Csukics hagyott ki egy ziccert, Tujvel a helyén volt, majd Varga szabadrúgásánál is szükség volt a tudására. A riválisok eredményei miatt egy pontra vagyunk a kiesőhelytől.