Először kapott ki az U16 a Közép-Keletben

2016-10-03 19:33
IMG_1670

A hétvégi rangadón ugyan alulmaradt U16-os csapatunk a Közép-Keleti csoportban, de Szalay Attila elégedett az egyre formálódó játékkal.

Mezőkövesd Zsóry U16 – Somos SE 0-4 (0-2)
Mezőkövesd: Bercsényi Bá. (Nagy B.) – Tóth K. (Fodor), Földvári, Kaló, Sebestyén (Bán), Kiss (Pál), Pap (Takács), Tóth D., Gondos (Bercsényi Ba.), Gíber, Sike. Edző: Szalay Attila
Somos: Kanyó – Boros, Grajzel, Bacsa, Bodor, Kovács B. (Barta), Baranyi, Banka, Al-Shamiri, Angyal, Bari (Hegedűs). Edző: Sebestyén Szilárd
Gólok: Al-Shamiri 2, Banka, Hegedűs

Szalay Attila: Sokat dolgozunk, nagyon sok edzésük van, a hétvégi mérkőzés szükséges plusz nekünk. A fiúk sokat edzenek, van, amikor egy nap két-három foglalkozás van, de próbálnak mindenben maximálisan teljesíteni. Hétvégén egy évvel idősebbek ellen játszunk, akik gyorsabbak, fizikálisan erősebbek, ezért nem foglalkozom külön az eredménnyel (a csapatból egyébként szombaton hatan hiányoztak betegség miatt). Amit kérünk a játékosoktól, igyekeznek megvalósítani, persze úgy nagyon nehéz, amikor 2-3 passz után az ellenfél fellöki a mieinket, mert erősebbek, gyorsabbak. Ebben a korosztályban nem mindegy, hogy valaki 15 éves, vagy majdnem 17, ezt most is lehetett látni. Jó úton jár az első akadémiai korosztály, a vezetőségtől minden segítséget megkapunk, amit lehet, szakmailag nemzetközi szinten hozzátesszük. Eltelt két hónap, látványos, szép játékra, labdatartásra törekszünk, ezt minden meccsen erőltetjük. Pár év alatt egy-két játékos biztosan odakerülhet a felnőtt kerethez, ha így dolgoznak tovább. Tényleg nagyon fogékonyak az újra, modernre.
Mind a vezetőktől, mind a várostól, mind az iskolavezetésétől minden támogatást megkaptunk. Kedden, szerdán és csütörtökön úgy van kialakítva az órarend, hogy dupla testnevelés órákon tudunk csoportos foglalkozásokat tartani. A pályán edzhetünk, teremben, az erősítő teremben, ezek mind olyan pluszok a klub életében, amelyek eddig nem voltak. Tudjuk használni a strandot, hamarosan elkészül az uszoda is. Minden adott lesz ahhoz, hogy maximálisan fejlődjenek a fiúk. Ez nem történik meg egyik napról a másikra, ehhez hónapok, évek kellenek. Sok helyi fiú jelentkezett a korosztályokba. Járnak hozzánk edzésre, mindenkinek megadjuk a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon az itteni munkába. Bízom abban, hogy egyre jobbak leszünk, s feljebb lépünk. Jövőre mindkét csapatunk a saját korosztályában játszik, ami rengeteget jelent, hiszen most 2002-esek is edzenek velünk, jövőre lesz mérvadó, mennyire lesz erős a két csapat. Így is nyertünk jó pár mérkőzést, nincs mit szégyenkezni, mert amit játékban tudunk, ez a sokpasszos, labdatartáson alapuló játék, egyre jobban működik.

Az U16-osok négy mérkőzésből hármat nyerve, 9 ponttal harmadikok a bajnokságban.