Erős csapat, nagy szív, erős közösség

2016-06-05 15:39
IMG_6034

Ünnepélyesen is átadták a nemrég elkészült mezőkövesdi Városi Stadiont. Nem a felhőkből pottyan ide, sok munka eredménye.

Ma délután átadták a nemrég elkészült Városi Stadiont. Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere beszédében visszaemlékezett az orgonabokrokra, a vasúti betonaljakra, amelyek akkoriban még “Európát” jelentették.  Nem gondolta senki, hogy ez a csoda 2016-ban megépül. A létesítmény nem a felhőkből pottyant ide, hanem sok munka van mögötte, s végre tényleg európai körülmények között szurkolhatnak a kövesdiek. Egyébként a kövesdi stadion az első a régióban, amely elkészült. Kívánta, játsszon benne a mezőkövesdi csapat sokáig az élvonalban.
Tállai András, a klub elnöke  köszönetet mondott azoknak, akik tettek ezért a stadionért, a kormánynak, Orbán Viktor miniszterelnöknek, két miniszternek, Seszták Miklósnak és Varga Mihálynak, az MLSZ-nek, s Varga József országgyűlési képviselőnek, Fekete Zoltán polgármesternek, illetve Végh Gábornak, a kivitelező cég tulajdonosának, Bocsi Annának, a klub ügyvezetőjének, s a város műszaki emberének, Vinter Szilárdnak.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Kemény Dénest idézte, a kapufa mindig igazságos, az győz, aki a hétköznapokon többet tesz a győzelemért. Márpedig Mezőkövesd sokat tesz azért, hogy fejlődjön. Kívánt erős csapatot, nagy szívet és erős, összetartó közösséget.
Felolvasták Végh Gábor levelét is, aki örömét fejezte ki, hogy részt vehetett az építkezésben és a stadion arculatának megtervezésében. Sok örömet kívánt a létesítményhez.
A létesítményt Berkes László atya áldotta meg, majd ünnepélyesen átvágták a nemzeti színű szalagot.
Az ünnepi műsorban közreműködött a Twister Majorette csoport, Kovácsné Pap Zsuzsanna, a Mezőkövesdi Hang Stúdió tagja,illetve Ficzere Tamás, Kaló Vencel és Benke Ádám, Mezőkövesd Város Fúvószenekarának szólistái, illetve a SkyDance akrobatikus rock&roll csoport táncosai. Az ünnepségen vehették át érmeiket a különböző bajnokságokban dobogón végzett utánpótlás csapataink.

Galéria