Felszabadultabban a Videoton ellen

2017-04-14 17:07
szivics3

Egy győzelem, egy vereség a mérlegünk az idei szezonban a Videotonnal szemben.

Ősszel Felcsúton 2-0-ra kaptunk ki a Videotontól, a visszavágón azonban 2-1-re sikerült legyőznünk őket. Most, a harmadik mérkőzésen bravúr volna szükség a pontszerzéshez, de nem lehetetlen, hiszen a labda gömbölyű. Az OTP Bank Ligában szombaton 18 órakor ismét Felcsúton küzdünk a pontokért. Az esélyekről kérdeztük Tomiszlav Szivics vezetőedzőt.

– A Videoton ugyan az egyik bajnokesélyes, de könnyebb lehet-e számunkra ez a meccs, mint volt a Debrecen elleni?

– Nekünk nincs könnyű mérkőzés, az életünkért harcolunk. Persze, bajnokesélyes ellen nem illik bármit ígérni, ki kell menni a pályára, odatenni szívet-lelket, több mint száz százalékot. Nagy siker lenne a pontszerzés, lökést jelentene a csapat számára, s nincs lehetetlen kategória. A Videoton jobb csapat, ez nem kérdés, de becsülettel kell tenni a dolgunkat, hiszen a labda gömbölyű.

– Fellélegeztek a Debrecen elleni győzelem után?

– Biztosan jól esett mindenkinek, ezért kicsit felszabadultabban fogunk focizni, mert nincs vesztenivalónk. Mindenkit erre kérek, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk. A feladatunk az, hogy javítsunk a képen, mert eddig nem volt szerencsénk.

– Veszelinovics sérült volt, mi most a helyzet vele?

– Veszelinovics rásérült sajnos és lehet, hogy befejezte a szezont ő is. Nagyok a gondok. Farkas esetleg hétfőn megpróbálhatja, Bacselics-Grgics egyre jobb, biztató az állapota. Ugyanakkor Sulek szezonjának vége, Damcsevszkij pedig már haza is ment, mert keresztszalag szakadást szenvedett, megműtötték, ezért sajnos nem tudtuk használni. (S mivel nyárig szólt a szerződése, közös megegyezéssel fel is bontották). Hihetetlenül pechesek vagyunk.