Győztünk a megyei rangadón

2017-02-18 18:13
balogh_dvtk_gol

Több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszottunk, azonnal gólra váltottuk a diósgyőri kiállítást.

Mezőkövesd Zsóry – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3850 néző, vezette: Vad II (Albert, Berettyán)

Dombó – Farkas, Hudák, Balogh (Szeles), Vági, Egerszegi, Sulek (Damcsevszki), Pauljevics (Bacselics-Grgics), Molnár, Strestík, Veszelinovics. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
DVTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Busai, Elek – Vela, Nono, Ugrai – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólok: Balogh (37′), Bacselics-Grgics (59′), Molnár (82′)
Kiállítva: Ugrai (36′)

kevés helyzetet hozott a megyei rangadó első félideje, volt viszont sok szabálytalanság, nem bántak kesztyűs kézzel egymással a felek. A vendégek legveszélyesebbje Vela volt, neki voltak kapu mellé és kapura tartó lövései, illetve egy veszélyes beadása, míg kövesdi részről Strestíknek és Farkasnak volt egy-egy lövése. Ugrai rövid időn belül kétszer is sárga lapot kapott, mindkétszer Farkasnak rúgott oda, s a 36. perc végén pirosat kapott. A szabadrúgás után Balogh fejelt a diósgyőri kapuba, egyből gólra váltottuk az emberelőnyt.
A második játékrész több lehetőséget hozott, előbb Fülöp lőtt fölé, majd a túloldalon Egerszegi tett hasonlóan. Dombónak többször is védenie kellett az 54. percben. Az 59. minutumban Molnár vezetett kontrát a jobb oldalon, Bacselics-Grgicshez passzolt, aki a hosszú sarokba lőtt. Középpályásunknak a 63. percben is volt egy nagy lehetősége, de Antal hatalmas bravúrral védett, majd ugyancsak Bacse fölé is lőtt egy labdát. Az utolsó negyedórában Veszelinovicsnak volt több helyzete is, előbb a fejesét védte Antal, majd kétszer is egy az egyben vitte a labdát a kapusra, de mellé lőtt. Közben viszont Strestíknek volt egy remek beadása is a bal oldalról, amire Molnár érkezett jó ütemben, s szerezte meg csapatunk harmadik gólját. A győzelemmel harminc ponttal az ötödik helyen állunk a tabellán.

Tomiszlav Szivics: Gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen játszottak. Köszönöm a vezetőség támogatását, amelyet az elmúlt időszakban nyújtottak edzőtábor és igazolások terén is. Megérdemeltük a győzelmet, volt még öt ziccerünk. Ma jobbak voltunk, sok sikert kívánok a folytatásban a piros-fehéreknek.

Horváth Ferenc: Harminc perc alatt lerendeztük a téli felkészülést, amit építgettünk, önbizalomban, játékban is. Utána mást játszottunk, mint előtte. Azt a részét vállalom, hogy harminc perc után és félidőben is azt mondtam, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, hittem is a dologban, 1-0-nál voltak is lehetőségeink. Támadni én küldtem ki őket, mert a döntetlen sem lett volna igazán jó eredmény. Egy órán keresztül hátrányban játszottunk, nem veheti el senki a játékosoktól, hogy küzdöttek még 2-0-nál is, hogy ezt a találkozót megnyerjük.

Galéria