Hátrányból várjuk a visszavágót

2017-04-26 17:23
vasas2

Kétgólos hátrányba került csapatunk a Magyar Kupa elődöntőjében.
Vasas – Mezőkövesd Zsóry 2-0 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, vezette: Solymosi
Vasas: Póser – Risztevszki, Vaskó (Manjrekar, 73. perc), Burmeister, Korcsmár, Hangya, Gaál (Kulcsár, a szünetben), Berecz, Kleisz, Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Mezőkövesd: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Fótyik, Dinjar (Vági, 66. perc), Sós (Molnár, 66. perc), Bacselics-Grgics (Strestík, 72. perc), Egerszegi, Tóth, Baracskai, Diallo. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólok: Berecz (45. perc), Kulcsár (49. perc)

Nem sikerült gólt szerezni idegenben a Vasas ellen, pedig közel állt hozzá csapatunk, sőt, több helyzetünk is volt a Szusza Ferenc Stadionban. Az első lehetőség Korcsmár előtt adódott, akinek lövése Tujvelről kipattant. EGy perc múlva Sós vitte végig a jobb oldalon a labdát, megharcolt egy védővel majd be is tekerte a hosszú sarokba, de a védővel való csatáját szabálytalannak ítélték. A 12. percben aztán Baracskai középre adását lőtte fölé Sós Bence, nagy helyzet volt, utána Diallo fejese ment mellé. A 14. minutumban Gaál lövése ment nagyon mellé, utána viszont Baracskai került helyzetbe, mellé lőtt, de közben lökték is, a büntető elmaradt.
Ezután a Vasas irányította a játékot, fél óra játék után Berecznek, majd Baracskainak volt helyzete, játékosunk lövését Póser hárította. A 38. percben Gaál a bal oldalról középre húzva lőtt 25 méterről lőtt egy felső kapufát. A 45. percben pedig megszerezte a vezetést a Vasas, egy szögletnél Egerszegi birkózta le Korcsmárt, az ezért járó tizenegyest Berecz értékesítette.

vasas3
A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, Burmeister indítása jó volt Remilinek, aki lepasszolta Sagliknak, Tujvel viszont fogta a lövését. A következő percben növelte előnyét a Vasas, Saglik szépen sarkazta a labdát Kulcsárhoz, aki keresztbe vitte a labdát a kapu előtt, majd kapura rúgta, érkezett Fótyik, de nem tudta kivágni a gólvonalról a becsorgó labdát. Tíz perc múlva Kulcsár szolgálta ki Saglikot, de a csatár lövése erőtlenre sikerült. A túloldalon Pauljevics jó lövését tolta fölé Póser.
A következő tíz percben két helyzetünk is akadt, előbb egy bal oldali támadás után Diallo lőtte a védőbe a labdát, majd egy indítást Vaskó vett le Molnárnak, de lövése elment a hosszú sarok előtt. Ezt követően letámadt a Vasas, igyekezett eldönteni a továbbjutást, Kulcsár passzát például Berecz nem tudta gólra váltani, majd egy hazai kontra végén Remili hibázott, a csatár két perc múlva újra helyzetbe került, akkor lövése elment a hosszú sarok mellett. A 88. percben Vida akadt össze Pauljeviccsel, de nem járt érte büntető. A hosszabbításban megszerezhette volna a szépítő találatot Molnár, Vági tökéletesen tálalt elé, de az üres kapu helyett a kapufára passzolt.

vasas1

Michael Oenning: Az eredménnyel elégedett vagyok, a cserék pedig hozzátettek a mérkőzéshez. Amivel nem vagyok elégedett, az az, hogy sok volt a technikai hiba, hogy ez az időjárás, vagy az izgalom miatt volt, nem tudom. A Mezőkövesd viszotn nem adta föl, jött előre, nem sok kellett a szépítésükhöz.

Tomiszlav Szivics: Fél méterről nem találtuk el a kaput, az első félidőben pedig két ziccerünk volt, abból az egyik lehet, hogy tizenegyes lehetett volna. Aztán az első félidő végén tizenegyest ítéltek ellenünk. A csapat jól nézett ki, az első félidőben lezártuk a területeket, nem volt helyzete a Vasasnak. Gól nélkül nem lehet pozitív eredményt elérni.