Így értékeltek az edzők a torna után

2017-03-19 19:29
IMG_0299

Horváth Tamás szerint több ilyen meccs kellene, Szalay Attila szerint sokat fejlődött a csapata, Korolovszky György szerint hasznos a nemzetközi tapasztalatszerzés.

Horváth Tamás: Nagy különbség nincs a magyar és az ukrán képzés közt. Minden helyzetből próbálták kihozni a labdát, nagyon pontosan passzoltak, de főleg az átadásokra épül az ő játékuk. Ragaszkodtak a labdakihozatalhoz. Az első mérkőzésen a Scala Morshin nagyon komoly játékerőt képviselt, nagyon pontosak, agresszívak voltak, tanultuk a kemény játékot. Az első percekben át kellett, hogy vegyük az ő sebességüket, ami sajnos nálunk a mérkőzés elején nem jellemző, de amikor alkalmazkodtunk hozzá, onnantól nem volt probléma. 2-0-ra nyertünk, jól szolgálta a felkészülésünket, sok ilyen meccset kellene még játszanunk. A második ellenfél, a Munkács nem volt annyira erős, 6-1-gyel zárult a mérkőzés. Rányomta a bélyegét a mérkőzésekre a szörnyen rossz idő, de hasznos volt a 100 perc, amit tudtunk játszani, sok ilyen kellene, hogy a játékosaink fejlődését fenntartsuk.

Szalay Attila: Biztató jelek voltak a héten. A tornán kikaptunk 2-1-re egy nagyon jó játékerőt képviselő csapattól, lehet, hogy a legközelebbi három meccset mi nyernénk 2-1-re. Nem játszottunk alárendelt szerepet, voltak lehetőségeink. Jó úton járunk, a bajnokságban is jól szereplünk, mind a kettőben. Az erősebb sorozatban, a 2000-esek ellen az első és második helyezettet legyőztük, a harmadikkal döntetlent játszottunk. Az őszhöz képest nagyon sokat fejlődtünk. Előfordulnak néha gyengébb megoldások, de a profiknál is ebből születnek a gólok. Semmi probléma nincs ezzel. Edzünk, hajtunk tovább, amit lehet, gyakorolunk. Óriási változást látok szemléletben, fizikailag, a technikai tudásban 8-9 hónap alatt.

Korolovszky György, a Munkács FC szakmai igazgatója: Az ilyen tornák célja, hogy a gyerekek futballozzanak, ismeretlen ellenfelekkel találkozzanak. Cél az is, hogy a két klub távlati együttműködésben vegyen részt, hogy a gyerekek foglalkoztatása évente akár több alkalommal is összejöjjön egy-egy torna keretében, és a szakma találkozzon, eszmét cseréljünk, s felmérjük, Kárpátalján és itt milyen munka folyik. Voltunk már nemzetközi tornán Debrecenben. Elég bezárt rész Kárpátalja, minden lehetőséget megragadunk, hogy minél több ingert adjunk a gyerekeknek. 15-16 éves kortól a szakmának is itt kell lennie, nem árt nézni a nemzetközi tapasztalatszerzés szempontjából, hol tartanak a gyerekeink. Tudást kell szerezniük, hogy amikor 19 évesen kirepülnek, elindulnak Európába, vagy ide, legyen tudásuk, amivel ütőképes futballt tudnak játszani. A Kövesd stílusa is megnyerő volt, meglepően ügyes gyerekekből áll az U14. Az edző instrukciói is tetszettek, láttam, hogy az európai, világstílus visszaköszön, futballoznak, nincs levegőben, nem lövöldözik el, hanem lábról lábra jár a labda, játszanak, megvannak a zónák, átmenetek. Tetszett néhány játékos kreativitása, megérdemelten nyerek, 6-1-re, gratulálok nekik.