Jó lenne, ha mindkét csapat bennmaradna

2017-05-11 12:13
IMG_0419

Gohér Gergő sajnálná, ha a Diósgyőr búcsúzna, de azt sem szeretné, ha mi esnénk ki az első osztálytól.

Három fordulóval a vége előtt Diósgyőr-Mezőkövesd mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában, ezúttal semleges helyszínen, Debrecenben. A miskolciak vannak jobb formában, noha a Gyirmót elleni mérkőzésen nagy esélyt szalasztottak el, előnybe kerülhettek volna a bennmaradásért vívott harcban. Így mindkét csapat 35 ponttal áll a bajnokságban, éppen ezért érdekes lesz a megyei rangadó.

– Egy kicsit pikánsabb lesz a találkozó, számomra is, hiszen sokat voltam Diósgyőrben, ez pedig most egy kiesés elleni háború, 4-5 csapat is veszélyben van még. Nagyon várom a mérkőzést, játszottam már a Diósgyőr ellen, akkor sikerült egy gólt rúgnom, de azóta sok dolog változott Diósgyőrben is. Új emberek érkezetek, új vezetés. De a szívemben egy kis darabka ott van belőle, sok mindenre szívesen emlékszem vissza. Sajnálnám, ha kiesnének, de azt sem szeretném, hogy mi búcsúzzunk. Jó lenne, ha mindkét csapat bennmaradna – monda hátvédünk.

S, hogy elégedett lenne e egy döntetlennel, vagy csak a győzelem elfogadható? Az a meccs képétől függ.

– Győzelemre törekszünk egyértelműen, nem szeretnénk, ha az utolsó két meccsen azzal kellene foglalkoznunk, hogy felmerülhet a kiesés. Ha most nyernénk, akkor szinte bennmaradnánk. Jó lenne, ha a többiek mérkőzéseire nem kellene figyelnünk, hanem a saját kezünkben lenne a sorsunk – hangsúlyozta Gohér Gergő.

Szerinte az, hogy semleges pályán játszunk, egy picit előny lehet számunkra. A Diósgyőrnek sok szurkolója van, s Debrecenbe is sokan kísérik őket. Reméli, bennünket is sok kövesdi buzdít majd, hiszen itt is remek kis tábor van, bár a Diósgyőrihez nem lehet hasonlítani. Gergő jó hangulatú meccsre számít, s majd meglátjuk, sikerül-e győznünk.