Jobb tavaszt remélnek

2016-01-21 14:07
papp_sandor_web

Az edzéslátogatottságban kell javulni, akkor megismételheti a tavalyi sikeres tavaszt női csapatunk.

Tizenkét ponttal a hatodik helyen telel a megyei kispályás bajnokságban szereplő női labdarúgó csapatunk. A mieink kilenc mérkőzésükből négyet nyertek meg, kettőt idegenben, s kettőt hazai pályán.

– A helyezésünk nem rossz, bár az idény előtt a 4-5. helyet szerettük volna elérni. Mivel elég sűrű a mezőny, így tavasszal előrébb tudunk lépni. Jobban állunk, mint egy esztendővel ezelőtt, amikor kilenc egységgel vártuk a bajnokság második felét. Azonban azóta távozott legeredményesebb gólszerzőnk, Germus Judit, akinek hiányát mi sem jelzi jobban, hogy új csapatával száz százalékos teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, noha ő volt az egyetlen új igazolásuk. Másfél hónapig nélkülöznünk kellett másik támadónkat, Berki Dzsesszikát is, aki kéztörést szenvedett. Az ő pótlásukra visszatért Für Klaudia, de ő sem állt rendelkezésre minden mérkőzésünkön. A védelmünk, kapusteljesítményünk viszont stabilabb, mint tavaly – értékelte az évet Papp Sándor, a csapat edzője.

Kifejtette, visszalépés történt az edzéslátogatottságban. Tavaly büszke volt a 80-90 százalékos részvételen, ez azonban idén 50-60 százalékra csökkent, pedig voltak olyan csapattagok, a keret fele, akik majdnem mindegyik tréningen részt vettek. A munkahelyi elfoglaltságok azonban többeknél közbeszóltak.

– Azzal főzünk, ami van, a védekezésre fektetjük a hangsúlyt. Nem kaptunk annyi könnyű gólt, mint korábban, s a kontrákra alapoztunk. Számtalan helyzetet sikerült így is kidolgoznunk, de ezeket rendre elrontottuk. Fájó volt két egygólos vereségünk, amikor perceken múlt a pontszerzés. Megtanultuk az ősz folyamán, hogy sokat számít az erőnlét, s a férfiasabb játék, az ütközések felvállalása. Tavasszal föl kell vennünk a kesztyűt, hiszen van olyan csapat, amely birkózással, kisebb technikai tudással is képes megszerezni a három pontot – mondta Papp.

A cél az, hogy tavaszra javuljon az edzéslátogatottság. A tavaly tavaszi menetelés annak volt köszönhető, hogy jól sikerült a téli felkészülés, most is ezen dolgoznak. Szeretnék, ha tavasszal nem csupán 12 pontot tudnának szerezni, hanem ezt 5-6 ponttal meg tudnák fejelni, egy-egy hasonló kaliberű ellenfél legyőzésével, vagy egy bravúrgyőzelemmel.

– A felkészülést megkezdtük a teremben, amint az időjárás engedi, kint fogunk gyakorolni. Több edzőmérkőzést is tervezünk. Tavasszal tovább erősödünk, hiszen Duchony Tímea szülés után visszatérhet a pályára, reméljük, rajta kívül is tudunk fiatal játékost igazolni – tekintett előre a csapat edzője.