Jobban kell koncentrálni a végén

2015-10-20 17:37
sakk1

Három forduló után tizedik helyen áll sakkcsapatunk, a mérkőzések vége alakult eddig kritikusan.

Három forduló alatt 12,5 pontot gyűjtött az NB II. Barcza csoportjában egyesületünk sakkcsapata. A két vereségen kívül elértek egy döntetlent is, de Éberth Zoltán vár ennél jobb eredményeket is.

– A papírformának megfelelő eredményeket értünk el idáig, de van bennem egy kis hiányérzet. Általában jól kezdjük a mérkőzéseket, jól állunk a partik elején, közepén, a végére azonban elfáradunk, esetenként nem is fél, hanem egész pontot bukunk. Ez annak is köszönhető, hogy csapatunk nem éppen fiatal, kevés az ifjúsági játékosunk, az idősebbek már nehezebben tudnak végig koncentrálni. A tizedik helyen állunk, van egy döntetlenünk is, méghozzá olyan csapat ellen, amelytől tavaly alaposan kikaptunk – értékelte az eddigi eredményeket Éberth Zoltán, aki főleg Simon Attila (két győzelem) és Pap Kristóf (két remi) teljesítményével elégedett a három mérkőzés alapján.

– Az idei mezőny érdekes, megint van egy olyan gárda, amely utcahosszal nyeri majd a bajnokságot, ez az egyik debreceni csapat. Ők egy osztállyal feljebb is jól szerepelnének. A többieknél az erőviszonyok felemásan alakultak, összességében pedig nem erősödtek. Mi tavaly a nyolcadik helyen végeztünk, idén is elérhetjük ezt a pozíciót – mérlegelte az erőiszonyokat csapatunk éltáblása.