Juhász Ádám is Telkiben

2017-06-13 18:28
IMG_1278

Kedden és szerdán Telkiben bizonyíthatnak az ország legjobb U14-es labdarúgói.Ma és holnap rendezik meg Telkiben az MLSZ megyei tehetségközpontjaiban az idény során kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok kiválasztó tornáját. A tehetségközpontokat 2016 elején indította el az MLSZ, a projekt célja, hogy a 12-14 éves korosztály legtehetségesebb hazai labdarúgói egységes, minőségi képzést kapjanak, és 15 éves korukra a megfelelő technikai, taktikai és fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére.

A program megyei szinten zajlik, Budapesten és Pest megyében két-két, a többi megyében egy-egy tehetségközpont alakult meg, melyekben egységes edzésmunkával képzik a régiók legígéretesebb futballistapalántáit. Az elmúlt idényben három korosztályban (U12, U13, U14) kétheti rendszerességgel gyakoroltak a tehetségközpontokban az ország legígéretesebb fiatal játékosai, majd a tehetségközpontokat négy régióra osztva U14-es tornákat rendezett az MLSZ. A tornákon megfigyelőként részt vettek az MLSZ szövetségi edzői is, akik a gyerekek foglalkoztatásáért felelős szakemberekkel közösen választották ki azt a száz játékost, akik kedden és szerdán Telkiben adnak számot tudásukról.

A négy régióból érkező csapatok a két nap során egymás ellen lépnek pályára, és a mérkőzéseket követően a mutatott teljesítményükkel meggyőzhetik az MLSZ szövetségi edzőit arról, hogy helyük van az új U15-ös magyar válogatott korosztály soron következő edzőtáborában.

Horváth Tamás, U14-es csapatunk edzője elmondta, Mezőkövesdről a védekező középpályásként szereplő Juhász Ádám került be az öt megyét tömörítő Észak-Kelet Magyarország válogatottjába. Mint mondta, akár többen is helyet kaphattak volna a csapatban, de végül a csapat gerincét diósgyőri, debreceni és nyíregyházi játékosok alkotják.

mlsz.hu/mezokovesdzsory.hu