Két csapatban kezdőként

2016-11-10 23:18
Pelyhe_Kristof

Pelyhe Kristóf az U19-es és az U18-as csapatunk meghatározó védője, hétről hétre stabil kezdő játékos.

A Szabó László által vezetett U19-es és a Bocsi Zoltán vezényelte U18-as, egyaránt a III. osztályban szereplő csapatunkban állandó helye van a 16 esztendős Pelyhe Kristófnak. Az őszi szezon letelte előtt számolt be az eddig történtekről és a dupla szerepvállalásáról.

 

Milyen érzés számodra, hogy mindkét csapatnak szüksége van rád?
– Hát engem ez boldogsággal és büszkeséggel tölt el, hogy kettő csapatban is kezdő lehetek és az edzők számítanak rám. Ez nagyon jó érzés és plusz lendületet tud adni.

Mi a különbség szerinted a két csoport között, mik a leglátványosabb eltérések, nehézségek?
A kettő csapat közötti különbség nehézség szempontjából úgy vélem, hogy a nagyobbaknál több a keményebb ütközés és agresszívabbnak kell lenni. Előjön, hogy itt már 17-18 évesek alkotják az ellenfél csapatát.

Mennyire megterhelő 16 évesen a dupla szerep vállalás?
Eléggé fárasztó egyszerre kettő csapatban is játszani és a legjobb teljesítményt próbálom itt is és ott is nyújtani. Ezért lesz nagyon jó majd a téli szünet, hogy ezt kipihenjem. Heti három félidő mindig megvan…

Mit gondolsz a felnőtt csapatunk szerepléséről?
A felnőtt csapat teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve, mert ott vannak a középmezőnyben és ez nagy szó ebben a 12 csapatos bajnokságban. Engem örömmel és tisztelettel tölt el, hogy egy ilyen utánpótlás csapatban szerepelhetek és játszhatok.

Mit vársz az U18-as csapattól, akiknek eléggé hullámzó a teljesítménye?
Én azt várom el ettől a csapattól, hogy az első három helyen végezzünk, de a legszebb a bajnokság megnyerése lenne, ami nagyon kemény feladat lenne. Szerintem azért ennyire hullámzó a teljesítményünk, mert amit az első félidőben nyújtunk az tökéletes, de amikor jön a szünet mintha kicserélnék a csapatot. A második félidőben fejben nem koncentrálunk eléggé és így jönnek sorra a hibák. Ezt kellene kijavítani hogy a második félidőben is 100%-os teljesítményt nyújtson mindenki. és elérjük a céljainkat – zárta az interjút Pelyhe.