Két csatárral a visszavágón

2017-05-17 08:15
radvanyi_miklos1

A Magyar Kupa döntőjébe jutás lesz a tét szerdán este nyolckor, be kell osztani az erőnket és gólokat kell rúgnunk.

Kétgólos hátrányból várjuk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját a Vasassal szemben. Ennyire messzire még sosem jutottunk a sorozatban és hatalmas siker volna a döntőbe jutni, ugyanakkor Radványi Miklós vezetőedzőnek szem előtt kell azt is tartania, hogy legalább ennyire fontos az, hogy a csapat bennmaradjon az első osztályban. Márpedig szombaton újra erőpróba vár ránk, a Paksot fogadjuk.

– A héten két mérkőzés vár ránk, egyik fontosabb mint a másik, nyilván jó volna kupadöntővel indítani, de a bajnokságban is bennmaradni. Mind a kettőt tudjuk hozni?

– Azt szoktam mondani, hogy merjünk nagyokat álmodni, de elsőrangú cél az, hogy az NB I-ben maradjunk, s annak rendelünk alá mindent. Ezzel nincs is semmi baj, bő keretünk van, vannak olyan játékosok itt, akiket még élesben nem láttam mérkőzésen, szerdán közülük mindenki játéklehetőséget kap. Edzéseken nagyon jól mutatkoznak, bízom abban, hogy a kupameccsen ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint a gyakorlásokon szoktam tőlük látni és akkor nem lehet baj.

– Ezzel meglephetjük a Vasast? Rájuk nyilván nem tudnak készülni.

– Szerdán két csatárral akarok játszani, bízom abban, hogy ezzel meg tudjuk lepni a Vasast. Az első mérkőzést ők nyerték 2-0-ra, gólokat kell rúgnunk.

– Vereség, döntetlen után jöhet a győzelem? Mi lehet a siker kulcsa?

– Láttam a Vasas néhány mérkőzését, jó csapatról van szó, de természetesen benne van a hiba a játékban. 3-4-3-as szisztémát játszanak, ha az üres területeket, a széleket ki tudjuk használni, akkor meg tudjuk őket verni, két csatárral állunk föl, bennük van a gól, ez lehet az út a győzelemhez.

– Lehet-e mindkét félidőben jó teljesítményt nyújtani?

– Az utolsó mérkőzésből kiindulva az első félidő már úgy néz ki, ahogy elképzelem. Az játszottuk, amit a csapataim szoktak, agresszívak voltunk, mind a saját, mind az ellenfél térfelén jól támadtunk le, így kellene kinéznie a játéknak. Ahhoz viszont a játékosok erőtől kell, hogy duzzadjanak és most ez nem mondható el róluk. Így nagyon fontos lesz, hogy az erőnket szétosszuk kilencven percre, bízom abban, hogy ez sikerülni fog.