Két ökölvívónk a serdülő OB-n

2015-09-24 07:32
toth_jozsef

Csütörtökön délután kezdődik Egerben az Ökölvívó Serdülő Országos Bajnokság. Egyesületünk két sportolója is szorítóba lép.

A tavasszal utánpótlás olimpiát nyert Pusomai Árpád és Balogh Dezső is szerepel a csütörtöktől vasárnapig tartó serdülő OB-n, igaz, a meglepetés siker után Tóth József most az éremmel is elégedett volna.

– Pusomai Árpád az 52 kilósok közt szerepel, míg Balogh Dezső a 62 kilósok közt indul. Árpi tudta tartani a súlyát, de Dezső már nem tudta az 59-et, így feljebb kellett lépnie. Ahogyan egyébként korábbi ellenfelei közül a legtöbbeknek is, hiszen nagyjából ugyanaz a mezőny indul Egerben is, akikkel az alacsonyabb súlycsoportban találkozott, köztük 2-3 nagyon jó boxoló is. Sajnos a válogatottság nem jött össze a 62 kilóban, ahogyan a múltkor is elmondtam, 2-1-re kapott ki Sajószentpéteren a válogató mérkőzésen – mondta Tóth József, ökölvívó szakosztályunk edzője.

– Különleges atmoszférájú egy ilyen verseny. Nem valószínű, hogy a tavaszi, győri sikert meg tudják ismételni, a dobogó is szép teljesítmény volna mindkettőjüktől. Nem csak rajtuk múlik ugyanis, sok függ a bíráskodástól, a sérülésektől. De mindketten nyerni akarnak – tette hozzá Tóth József.

Elmondta, népes lesz a mezőny, úgy tudja, a kövesdiek súlycsoportjában a maximális 16 indulóval, s így négynapos versennyel lehet számolni. Még többen is neveztek, de az OB-n a győzelmi mutatók alapján rangsorolják a jelentkezőket.