Kiütéses vereség Pakson

2017-02-25 17:46
msepaks50

Az első félidőben eldőlt a mérkőzés Pakson, három gólt is szöglet után kaptunk.

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry 5-0 (4-0)
Paks, vezette: Szőts (Varga, Szert)
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér (Zachán Péter 67′), Gévay, Szabó, Papp, Haraszti (Bartha Zsolt 82′), Kecskés, Bertus, Szakály, Vernes (Hahn János 60′)
Vezetőedző: Csertői Aurél
Mezőkövesd: Dombó, Farkas, Hudák, Damcsevszki, Vági, Egerszegi (Pauljevics 46′), Tóth, Bacselics-Grgics (Sulek 46′), Strestík, Molnár, Veszelinovics (Kink 82′). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólok: Szabó (20′), Gévay (27′), Kulcsár (32′), Papp (41′), Bartha (87′)

 

Rossza talajú pályán nagy arányú vereséget szenvedtünk Pakson. A paksiak az első félidőben aktívabbak voltak, több veszélyes támadást vezettek, a hetedik percben Hudák sárga lap árán fékezte le Vernest, Bertus szabadját Dombó szögletre ütötte. Nyolc perc elteltével is paksi helyzet következett, Szakály sarkazott fölé. A 19. percben megszületett az első gól, egy szöglet után Szabó mindenkit megelőzve fejelt a kapuba. A 25. percben Vernes lövésébe léptünk bele, s jöhetett a szöglet, az újabb paksi góllal. A hosszúra ívelt labdát Farkas a gólvonalról húzta ki, a két paksi érkező közül pedig Gévay lőtte be a ziccert.

Nem értek véget megpróbáltatásaink, a 32. minutumban vezetett gyors támadást a hazai csapat, jobb oldalról beívelték középre, majd kipasszolták Kulcsárhoz, akinek a lövésébe Dombó beleért, de a labda a hosszú sarokba hullott.  Pár perc, újabb paksi szöglet, újabb gól, ezúttal Papp robbant be középen, Hudákot lenyomta, Dombó kezei közt fejelt a kapuba. A hosszabbításban Molnár ívelt keresztbe Vágihoz, akinek a beadására Bacselics-Grgics érkezett a túloldalon, előbb kapufára lőtt, majd labdája bepattant a kapuba, de a gólt nem adták meg, mert Bacse Molnár passzánál lesen volt.

A második félidőben igyekeztünk mindent elkövetni a szépítés érdekében, nekirontottunk az ellenfélnek. Ennek ellenére nagy helyzete Vernesnek és Hahnnak volt, kevésen múlt az ötödik gól. Viszont ami késett, nem múlt, a hajrában többször is létszámfölényes helyzetet alakított ki a Paks, egy ilyen alkalommal Bartha üresen maradt, s mindenkit becsapva a hosszúba lőtt. Az utolsó percben még Kecskés hibázott el egy ígéretes szituációt.