Közvetlen riválissal játszunk

2017-03-31 14:31
IMG_7960

Egy helyezés és egyetlen pont a különbség a Haladás és a Mezőkövesd között. Tomiszlav Szivics szerint javítani kell a helyzetkihasználáson.

A nemrég bennünket megelőző Haladással játszunk az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A szombathelyiek csak egy ponttal gyűjtettek többet nálunk, az utóbbi időben vegyes eredményekkel zártak, felváltva győztek, illetve kikaptak (a Gyirmótot és a Vasast legyőzték, az Újpesttől és a Fraditól vereséget szenvedtek), igaz, mi az utóbbi négy fordulóban négy pontot gyűjtöttünk és három mérkőzés óta nem nyertünk bajnokin. A kupában viszont a válogatott szünet után igen, míg a Haladás már nincs versenyben abban a sorozatban. Helyette edzőmeccsen 3-1-r nyertek a Sopron ellen.

– Nekünk minden meccs, pont egyformán fontos, holnap is azért lépünk pályára, hogy pozitív eredményt érjük el. A csapat fölfelé tart, játék van, a helyzetkihasználáson kell javítanunk. Nem lesz annyi helyzetünk, mint a hétközi Magyar Kupa-találkozón a Szolnok ellen, de, ha feleannyi lesz és annak a felét kihasználjuk, akkor pontokkal jövünk haza – mondta Tomiszlav Szivics.

Vannak persze problémák, Sós megbetegedett, Bacselics-Grgics sérült, Suleket pedig műtötték. Télen igazolt középpályásunk kapott egy rúgást, ami akkor nem tűnt súlyosnak, de valami eltört a bokájában és műteni kellett, így ebben a szezonban nem fog játszani.

A Haladástól ebben az idényben még nem kaptunk ki, idegenben 1-1-et játszottunk, itthon 3-0-ra győztünk ellenük.