Labdabirtoklásra épülő játékstílus

2017-11-13 21:06
TóthKuttor

Regionális utánpótlás konferenciának adott otthont klubunk a mai napon. 

Az eseményen részt vettek a DVTK, az Eger a Salgótarján, a Sajóvölgye Focisuli és a Sátoraljaújhely utánpótlás szakmai vezetői illetve edzői.

A konferenciát Kuttor Attila nyitotta meg, aki vázolta, hogy mennyire fontos az utánpótlás kapcsolata az első csapattal majd László István utánpótlás koordinátor ismertette klubunk történetét és infrastruktúráját a résztvevőkkel.

Tóth László akadémiai igazgatónk elmondta, magas labdatartási dominanciára épülő játékstílus fogja jellemezni az U14-től egészen a felnőtt csapatig a mezőkövesdi labdarúgást. A játékstílus lényege a kapustól történő labdakihozatal, amely teljesen kizárja a kapuskirúgást. Emellett törekedni kell a játékrendszerben arra, hogy a középső zónában állandó legyen a létszámfölény, a szélsővédőknek pedig sokat kell belépniük a támadójátékba, belső védőkkel egyetemben. Mindezek mellett fontos, hogy korosztályonként 2-3 kreatív egyéniség kerüljön ki az utánpótlás csapatokból. Mottónk szerint magyar játékosnak, magyar akadémistának magyaros fegyvert kell adni a kezébe, olyan játékstílsut amely mindig is jellemzője volt a magyar labdarúgásnak. Tóth László szerint új vezetőedzőnk Kuttor Attila is ezen játékstílus elkötelezett híve, így most egységes rendszerben működhet a teljes mezőkövesdi klub. A játékstílus nem formáció-függő, bármilyen játékrendszerben törekedni kell a stílus alapértékeinek meglétére.

Horváth Tamás utánpótlás edzőnk és Benczés Miklós (DVTK akadémiai igazgató) előadását követően az U13-as csapatunk tartott bemutató edzést.

Az eseményt a Match-meeting elemző-rendszer bemutatója zárta.