Lapszemle: Dombó Dávid a veretlen kapus

2018-03-13 11:29
dombod

Dombó Dávid Kuttor Attila negyedik meccsén került be a kezdőcsapatba Mezőkövesden, a csapat vele az azóta eltelt hét bajnokin veretlen maradt. Közben volt egy 363 perces időszaka is, amikor gólt sem kapott a bajnokságban.

– Előtte kaptunk ki 4-0-ra a Videotontól, majd jött a válogatott szünet. Nekem ez jelentette a fordulópontot, mert a mester szólt, hogy úgy készüljek, a Vasas ellen én állok majd a kapuban, mert új impulzusra van szükség – idézte fel a 25 éves kapus a csakfoci.hu-nak azt, hogyan került főszerepbe Kuttornál.

Külön indokot nem mondott nekem, miért engem tesz be, de nagyon örültem neki, hogy nyolc hónapnyi szünet után újból az NB I-ben bizonyíthatok. A Vasas elleni meccs aztán 3-3 lett, tehát egyből 3 kapott góllal nyitottam, de nem éreztem azt, hogy Attila ott elbizonytalanodott volna, örülök, hogy kitartott mellettem.

Azóta veretlenek vagyunk, és persze, lehetne ezt hozzám társítani, de ez egyáltalán nem így van. Az egésznek a titka a csapategység, a csapatmunka, a társak nagyon sokat tesznek azért, hogy nekem védeni valóm is alig akadjon. Aki megnézi a meccseinket, az láthatja, hogy 1-2 ziccernél többet nem nagyon engedélyezünk az ellenfeleknek. Sokat számít, hogy mindenki tudja, merre kell pontosan mozognia a pályán, ezt alaposan begyakoroltuk az elmúlt hónapokban.

“A Barcelona a minta, a labdás edzésekbe is beszállok”

A hírek szerint egyébként Kuttornál Dombó leginkább azért élvezett elsőbbséget a tapasztalt – és időközben a mellőzöttség miatt távozó – Tujvellel szemben, mert lábbal nagyon erős, remekül vesz részt az összjátékban. Edzésen például rendszeresen a labdás gyakorlatokba is beszáll.

Nem akarom, hogy félreértsék az emberek az összehasonlítást, de kicsiben úgy szeretnénk felépíteni a játékunkat, mint a Barcelona. Ott Ter Stegen teljes értékű csapattag, szinte mezőnyjátékos, jobbal, ballal is remekül vesz részt a játékban.

Attila is ebben a sokpasszos játékban hisz, ennek szellemében csinálunk mindent az edzéseken, a támadáskezdés már a kapussal indul. Én is úgy érzem, ebben erős vagyok, ezért sem okoz gondot edzéseken beszállni kapusként a labdás, “kis játékokba”. Külföldön ez a stílus már sok helyen elterjedt, itthon még nem nagyon találkoztam ilyennel, de nekem nagyon bejön ez az újítás.

(Csakfoci)
vw-miskolca