Lapszemle: Iszlai Bence a Haladás ellen!

2018-03-10 12:34
iszlai Loki

Érzelemdús mérkőzés vár Iszlai Bencére, aki reméli, a Mezőkövesd folytatja a jó szereplését, és legyőzi korábbi csapatát, a Haladást.

Még véletlenül sem állítja, hogy „mezei” bajnoki előtt áll.
A Mezőkövesd Zsóry FC huszonhét esztendős középpályása, Iszlai Bence kilenc évig volt a Haladás labdarúgója, eddigi 197 NB I-es meccse közül 186-ot a szombathelyi klub színeiben játszott le, így nem szorul magyarázatra, miért várja a szokottnál is jobban a szombati, Mezőkövesd–Haladás mérkőzést. Igaz, nyári távozása óta pályára lépett már a korábbi csapata ellen (mi több, a 2–2-re végződő összecsapás egyik főszereplőjének bizonyult…), azonban ettől még különös érzelmi töltettel bír számára a párharc.
„Kilenc évet futballoztam a Haladásban, rengeteg szép emlékem van a klubról, már csak ezért sem mondhatom, hogy szimpla bajnoki előtt állok – indította a beszélgetést Iszlai Bence. – Amikor szeptemberben Mezőkövesdre igazoltam, három nappal később Sopronban éppen a Hali ellen játszottam az első meccsemet. Igazságos döntetlen lett a vége, gólt szereztem és büntetőt hibáztam, ugyanakkor abból a találkozóból azért sincs értelme kiindulni, mert mindkét klubnál más a vezetőedző és a keretek is átalakultak.”
Való igaz,a Haladást már nem Pacsi Bálint irányítja, hanem Michal Hipp, a kövesdi kispadon sem Radványi Miklós ül, hanem Kuttor Attila, valami azonban nem változott.
Mindkét együttes a bentmaradásért küzd, így nagyon nem mindegy, milyen eredményt hoz a tizenkettedik Mezőkövesd, és a három ponttal előtte álló, kilencedik helyezett Haladás összecsapása.
„A tizenkétcsapatos NB I-ben nincs lefutott mérkőzés, ezt az előző heti, Újpest elleni bajnokink is megmutatta – folytatta Iszlai Bence. – Noha sereghajtóként mentünk a negyedik helyen álló ellenfelünk otthonába, meg sem fordult a fejünkben, hogy nincs esélyünk – nyertünk is három kettőre. Hazai pályán nyilván győzelemre kell játszani, bízom is a sikerünkben, ugyanakkor a Haladás célja is a három pont megszerzése. Jó felkészülés van mögöttünk, jól rajtoltunk, és szombaton is nyerni akarunk! Még akkor is, ha nem ezen az egy meccsen múlik számunkra az NB I…”

(Nemzeti Sport)