Marek várja már a meccseket

2017-06-18 17:20
IMG_2170

Egy hónap van hátra a bajnokság kezdetéig, Marek Strestík pedig nagyon várja már a meccseket.

Rövid volt a pihenő játékosaink számára a következő szezon előtt, már meg is kezdték a felkészülést a bajnokságra. Marek Strestík elárulta, még egy-másfél hét pihenő jól esett volna számára, de várja a mérkőzéseket.

– A szünetben főleg a családommal voltunk otthon együtt, mert idény nem sokat tudunk hazamenni. Még egy-másfél hét pihenő jól esett volna, de most megint arra kell koncentrálni, hogy jól felkészüljünk a következő szezonra. Lehet, hogy még nem volt ilyen rövid felkészülésünk, négy hét, mindig öt-hat hét szokott lenni. De ennek csak örülök, mindig jó, ha már szezon van, hétről-hétre meccsek vannak és akkor más is edzeni. Ez az egy hónap nagyon kemény lesz, remélem, jól megoldjuk – fejtette ki középpályásunk.

– Sokan elmentek a csapattól, volt, akinek a szerződése járt le, remélem, hogy páran még maradnak közülük, még meg kell egyezniük a klubvezetőkkel. Akik jöttek eddig, Brasen jó gyors szélső, hallottam, hogy jó játékos, Pillár pedig védő posztra érkezik. Visszajöttek azok is a csapathoz, akik eddig kölcsönben voltak máshol. Új edző van, mindenki tiszta lappal kezd, megmutathatja, hogy be akar kerülni a keretbe – említette Marek.

A Radványi Mikós által képviselt szlovákiai stílusról – amelyben egyébként ő is tanult – elmondta, szerinte akár nagyobbak is lehetnek az elvárásai felé. A cseh és szlovák edzők kemények, de ez így van rendjén.

– Az első félévben amikor jól ment nekünk, akkor hasonló stílust akarunk, mint most. A téli szünetben bekövetkezett változások után ez a csapat nem játszott jól. Lehetett látni, amikor jött a mester, sokat változott a csapat, pedig nem volt sok idő, de ez is látszott a négy meccsen. Ha több ideje lesz, többet tud átadni az elképzeléseiből a csapatnak, remélem, hogy eredményesek is leszünk. Azt szeretné főképpen, hogy egyszerűen játsszunk, ne sokat cipeljük a labdát. Nekem ez fekszik, de nekem is meg kell küzdenem a kezdőcsapatba kerülésért – vázolta a csapat játékát Marek Strestík.

Mint mondta, azt szeretné, ha megnyernék az első mérkőzést, majd a következőt, s az azutánit is. A végén kiderül mi lesz. A legnagyobb cél idén, hogy bentmaradjunk. A tavalyi szezon lehetett volna nyugodtabb, jól nézett ki, aztán nagy volt a zuhanás, de fel tudtak állni, megmutatta a csapat, milyen erős. A Paks elleni mérkőzésen is bizonyította a csapat, hogy van ereje, fel tud állni a földről. Középpályásunk kifejtette, azt szeretné, hogy a pályán csapat legyenek, mint az utolsó meccseken. Kívánta, hogy a szurkolókkal éljenek át hasonló mérkőzéseket, mint a Videoton, a Fradi, a Debrecen elleniek voltak, amikor szép focival le tudták győzni az ellenfeleket.