Matyó Kupa: ökölvívásban a negyvenedik jön

2015-07-02 15:32
matyokupa_2014

Szombaton negyvenedik alkalommal rendezik meg az ökölvívó Matyó Kupát.
Július negyedikén, szombaton jubilál a Matyó Kupa ökölvívó verseny, immár negyvenedjére rendezik meg a seregszemlét. Idén is a sportcsarnokban tartják a rendezvényt, amelyen négy korosztály, a serdülők, az ifik, a juniorok és a felnőttek is ringbe szállnak.

– Reggel nyolctól orvosi vizsgálat és mérlegelés zajlik, majd kisorsoljuk a párokat. Várhatóan 14 órakor kezdődnek az összecsapások. Tizennyolc egyesület jelezte a részvételét, jönnek Budapestről, Nagykanizsáról, Berettyóújfaluból és Törökszentmiklósról és természetesen a borsodi, hevesi klubok is jelen lesznek. Sőt, nemzetközi lesz a mezőny, hiszen a szlovákiai Léváról és Losoncról is érkeznek ökölvívók. Várhatóan 80-100 fiú küzd majd, de elképzelhető, hogy lányok is boxolnak majd – mondta Tóth József, a Mezőkövesd Zsóry SE Ökölvívó Szakosztályának edzője, aki negyvenedik alkalommal szervezi meg a rangos viadalt.

A kövesdieknél most sok a fiatal, várhatóan csak a tapasztaltabb versenyzők húznak kesztyűt. A versenyre a belépés ingyenes.