Meg kell tartani az értékeket

2017-01-18 21:14
IMG_4300

Megkezdte a felkészülést U14-es csapatunk, Horváth Tamás edző szerint csapata több szempontból kiemelkedő, de erősítésre szorul, hogy elérje célját.

Tizennégy forduló után a második helyen áll U14-es csapatunk az NB II. Északi csoportjában. Horváth Tamás együttese eddig 39 pontot gyűjtött, akárcsak a listavezető Sajóvölgye Focisuli. Mindkét csapat egy vereséget gyűjtött be eddig, a mieink pont a vetélytárstól, hazai pályán. Ők pedig tőlünk, szintén hazai környezetben. Nagy lesz tehát a versenyfutás tavasszal az aranyéremért.

– A korosztály nem titkolt célja, hogy az idei évben kiharcolja az NB I.-be jutást az egyesület számára.
Jelenleg a csapat a 2. helyen áll azonos pontszámmal, de némileg rosszabb gólkülönbséggel a legfőbb rivális Sajóvölgye Focisuli mögött – kezdte értékelőjét Horváth Tamás, a csapat edzője.

– Az elmúlt ősszel az történt, amit előzetesen várni lehetett, támadásban 7,3 gólt szereztünk mérkőzésenként, míg a védekezésünket minősíti az átlagban kapott fél gól. Ettől függetlenül a helyzetkihasználásunkon még akad javítani való, ezért szorulunk jelenleg a második helyre a tabellán.
A felmérések és a mérkőzéseken mutatott teljesítmény azt mutatja, hogy a korosztályhoz képest is kiemelkedő a játékosok nagy részének erőállapota, futósebessége, valamint játékkészsége. Mindezt az NB I.-es csapatok elleni edzőmérkőzéseken tudtuk igazából lemérni, ahol kényszerítve volt a csapat a maximális erőbedobásra az eredmény elérése érdekében. Egyetlen egy szegmensben vagyunk deficitben, főleg a rivális csapattal szemben, ez pedig a testalkat. Sajnos aránylag sok kis termetű játékos található a keretben, ez főleg a kapu előtti rögzített játékhelyzeteknél okozott gondot. Az egyetlen vereségünk fő oka is ez a tény volt, a mutatott játékkal akkor sem volt gond – foglalta össze a gárda előnyeit és hátrányait Horváth Tamás.

Szerinte utóbbi problémán javítani csak igazolásokkal lehet rövid  távon, kiemelt feladat ez számunkra ezen a télen. Konkrétumokkal csak akkor szolgál, amikor tényeket tud közölni a kiszemeltek leigazolásáról, a vezetők mindent elkövetnek ez ügyben.

– Hosszú távon pedig legfontosabb feladatunk értékeink megtartása – a Puskás Akadémiára távozott 2 játékosunk az elmúlt évben – mivel több első osztályú akadémia is szeretné leigazolni legjobbjainkat.
A felkészülést a tavaszi idényre január 9-én kezdtük, egy rávezető héttel, majd hét hétre megtervezett kondicionális és technikai periodizációval próbáljuk elérni az optimális bajnoki formát – vázolta a felkészülés menetét az edző.

A programot januárban terem- és futsal tornák színesítik, majd februárban NB I.-es akadémiai, valamint szlovák és ukrán csapatok ellen lépnek pályára, immáron nagypályán.