Mindenkinek új ez a munka

2016-09-08 20:19
IMG_0862

Bő másfél hónapja dolgoznak együtt az akadémisták, a hétközi edzések a legfontosabbak most.

Szalay Attila szerint tavaszra már felvehetik erőben a versenyt az egy évvel idősebb korosztállyal, de jövőre érhet igazán össze a csapat. Egyelőre inkább a hétközi gyakorlások, képzések a legfontosabbak az akadémistáknak.

– Sok új játékosunk van, nem mondhatom azt, hogy már összeszokottan játszunk. Teljesen újfajta munka kezdődött Kövesden, de a játékosok partnerek ebben. A 6-7. héten vagyunk túl, nagy változások történtek, próbálnak futballozni, gyorsan játszani. Tudni érdemes, hogy egy évvel idősebbek ellen játszunk, ez az eddigi két mérkőzésen kiütközött. A kezünkben volt mindkét meccs, a BKV és az ESMTK elleni is, de nem tudunk még olyan fizikális mutatókat felmutatni, mint az egy évvel idősebb ellenfelek – ismertette a csapat jelenlegi helyzetét Szalay Attila.

– Jó úton járunk, sok edzésünk van az akadémián, másképp dolgoznak a fiúk mint eddig, oda kell figyelniük. Bízom abban, hogy a következő idényben, amikor a saját korosztályunkban játszunk – bár most is meccsben voltunk – jóval erősebbek leszünk – tekintett előre az edző.

Kifejtette, sok fiatal érkezett, két csapatra valóan vannak, igyekeznek megtalálni az egészséges utat a képzésükben. Elsősorban az edzések minőségén emeltek nagyot. Ezekben el is fáradnak a fiúk, de nem a hétvégi meccs számít, hanem, hogy próbálják olyan szintre felhozni őket, amivel fel tudják venni a versenyt komoly akadémiákkal. A hibák persze benne vannak a játékban, ha nem lenne hiba, sosem lenne gól.

– A srácok mindent megtesznek hét közben. Próbálunk profi körülmények közt edzeni, nem hiszem, hogy ezek a fiúk olyan munkát végeztek eddig, ami ehhez hasonlatos volt. Ez is nehéz nekik ilyen hirtelen. Sok és dinamikus edzésünk van, nemzetközi ritmust követelünk, ez hét közben kiveszi az erőt. Bízom abban, hogy tavaszra erőben is jobbak leszünk az egy évvel idősebbek között – mondta Szalay Attila.

Galéria