Mizser már jól ismerte ellenfelét

2015-07-07 19:42
mizser_matyokupa

Mizser Marcell a Matyó Kupáról és a lvivi tapasztalatairól is beszélt szombaton.
– Milyen volt a mérkőzésed?
– A hazai versenyre mindig nagyon készülünk, így volt ez most is. A meleg és a fáradtság nyomot hagyott a teljesítményemen, de belülről nézve szerintem fölényesen nyertem. Kiismertem már az ellenfelemet, akivel most boxoltam, ez volt az ötödik mérkőzésünk és eddig mindig legyőztem. Mindig balegyenessel indított, a kombinációit pedig balhoroggal fejezte be. Ha testre ütöttem, bal-jobb egyenessel kontrázott, ezen nem változtatott a meccs végéig sem.
– Milyen volt az idei torna?
– Színvonalas volt, kevesebben voltak, mint tavaly, de jó meccsek, jó emberek voltak.
– Májusban szerepeltél a junior EB-n, ahol egy mérkőzést vívtál, az milyen volt?
– A korábbi ismereteink szerint arra készültünk, hogy az ellenfelem nekem ront, egyenesekkel. Nem így történt, mindketten kivártunk, majd az első ütést én indítottam és találtam is. Az első menetben domináltam és azt el is vittem. A második menetben alkarral kaptam egy gerincütést. Nem volt szabályos, lenyomta a fejemet és aztán ütött, alkarral. Ez elvitte a szuflám felét, zsibbadt, fájt a gerincem, nem tudtam törzsből mozogni. A második menetet így szorosan elvitte, a harmadik pedig simán az övé lett, így 2-1-re nyert.
– Milyen jelentőséggel bírt ez a karrieredben?
– Nagy pontja volt, és több edzőmeccset is vívhattam a helyszínen, hiszen volt még két ring, ahol más nemzetiségű versenyzőkkel boxolhattunk, három menetet, bíróval. Ezekből rengeteget tanulhattam. Élmény volt az is, hogy míg a hazai OB a ringben kezdődik, itt volt bemutatás és bevonulás is.
– Mi lesz a program az év hátra lévő részében?
– Megyünk pofonpartikra és természetesen szeretném megnyerni a junior OB-t. Szeretnék a válogatott tagjaként eljutni a világbajnokságra is, ehhez jól kell szerepelnem a selejtezőkön.