Mizser tartaná a formáját

2015-04-13 19:34
mizser_marcell

Mizser Marcell a serdülők közt volt már magyar bajnok, most juniorok közt nyert diákolimpiát.
Négyen indultak az ökölvívó utánpótlás olimpia juniorjai közül a 80 kilogrammosok között, de ők korosztályuk és súlycsoportjuk legjobbjai közé tartoztak. Mizser Marcellnek így két győzelem kellett az aranyéremhez, s ahhoz, hogy bekerüljön a válogatott keretbe, amely május közepén Lvivbe utazhat majd a junior Európa bajnokságra.
– Az elődöntőben az ellenfelem jól kezdett, nagyokat ütött, de sikerült megállítanom és a második menetben már kétszer is rá kellett számolni, majd a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást. Döntőbeli ellenfelemre a második menetben szintén számolni kellett, de az a meccs végigment, s én győztem. Erősebb ellenfeleim voltak, mint korábban, a döntőbeli kecskeméti srác  olyan ütőerővel és gyorsasággal rendelkezett, ami nekem nagy meglepetést okozott, úgy el tudott hajolni, s visszatámadni, hogy ilyennel még nem találkoztam. Ügyes volt – elevenítette föl a Győrben történteket Mizser Marcell.
A cserépfalui ökölvívó azt mondta, fizikailag is jól sikerült a felkészülése a tornára és mentálisan is rendben volt, megkapott minden támogatást edzőjétől, Barna Tibortól. Most már tartani szeretné jó formáját, annál is inkább, mert a következő hetekben nagy szüksége lesz rá.
– A sikernek köszönhetően bekerültem a junior válogatottba, amely a lvivi EB-re készül, majd utazik a világbajnokságra. Addig még lesznek selejtezők, felkészítő mérkőzések, remélem, hogy jól sikerülnek. Hogy milyen a mezőny, nem tudom, az első nemzetközi versenyem lesz, így majd ott kiderül, minden – tekintett előre Mizser Marcell, aki szerint már a részvétel is nagy siker.

Elődöntő: Kulcsár Bence (Gyevát SE, Sopron) – Mizser Marcell TKO
Döntő: Fehér Koppány (Kecskemét) – Mizser Marcell 0-3