Négy ezüstérem a Bornemisszáról

2015-06-10 16:17
toth_jozsef

Minden kövesdi versenyző érmes lett a 65. Bornemissza Gergely Emlékversenyen és 3. Dobó Katica Emlékversenyen. Azért maradt hiányérzet.
Június 4-6. között Egerben, a körcsarnokban rendezték a 65. Bornemissza Gergely Emlékversenyt és a 3. Dobó Katica Emlékversenyt. Klubunk négy versenyzővel képviseltette magát a nagyszabású, 220 gyereket felvonultató viadalon.
– Pusomai Árpádtól és Balogh Dezsőtől is győzelmet vártam, hiszen a döntőkben olyan ellenfelekkel kerültek össze, akiket az utánpótlás olimpián legyőztek. Sajnos azonban kapkodtak, nagyokat akartak ütni, hiába kértük őket, hogy játékosabban boxoljanak, mert a kevesebb több lesz, nem hatott. Így elment a finálé, ezért kicsit csalódott vagyok. Juhász Péter, valamint Horváth Viktória szintén ezüstérmet nyertek, nekik szerencséjük is volt – értékelt Tóth József, a csapat edzője.
Elmondta: Pusomai és Balogh részt vehetett volna a tatai edzőtáborban tartott válogatott összetartáson is, de tanulmányaik miatt szüleik nem engedték őket. Mint kiderült, az oroszországi serdülő EB-t őszre halasztották, így valószínűleg nem a diákolimpia és a Bornemissza eredményei alapján állítják össze a válogatottat, hanem az addig lezajló országos bajnokság eredményeit veszik figyelembe.

A döntőkben:
serdülő 54 kg Pusomai Árpád – Rácz Zoltán (Oroszlány) 0-3
serdülő 59 kg Balogh Dezső – Orbán Adrián (Kecskemét) 0-3
ifi 69 kg Juhász Péter – Radics Martin (Madárfészek-Hajdúszoboszló) 0-3

III. Dobó Katica emlékverseny:
a döntőben: Zámbó Ramóna (Eger) – Horváth Viktória 3-0