Négy-kettes Haladás siker

2017-04-01 22:21
00-sliderimage-otp

A félidő még döntetlen volt, de a második negyvenöt percben állva hagyott bennünket a Haladás.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (1-1)
Sopron, 1565 néző, v.: Szőts
Swietelsky Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri – Kovács L., Iszlai, Jancsó (Kiss B. 78.) – Mészáros, Williams, Rácz (Kiss T. 83.). Vezetőedző: Mészöly Géza

Mezőkövesd: Tujvel – Farkas (Pauljevic 44.), Szeles, Balogh B., Vági – Tóth B., Gohér – Molnár G., Strestík, Kink (Diallo 67.) – Veselinovic (Baracskai 83.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Wils (16.), Iszlai (48., 11-esből), Kovács L. (62.), Williams (66.), illetve Molnár G. (38.), Baracskai (90.)

Öt perc késéssel kezdődött a mérkőzés, amely előtt köszöntötték a 41. születésnapját éppen szombaton ünneplő Király Gábort, aki ezen a héten két évvel, 2019-ig meghosszabbította a szerződését a Haladással.
Az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség, jó volt az iram, bár helyzetek nem igazán alakultak ki, mégis két fejesgól született, a hazaiak egy szöglet után voltak eredményesek, Molnár pedig Kink beadását váltotta gólra. Ezen kívül Williamsnek volt még egy ziccere, de fogta Tujvel. Csapatunkból megsérült Farkas Dániel, akit kórházba vittek, mert kiment a könyöke.

A fordulást követően nem sokkal Szeles felrúgta a kifelé tartó Williamset a 16-os vonalánál, a megítélt 11-est Iszlai magabiztosan értékesítette. A folytatásban kontratámadásokra rendezkedett be a Haladás, s egy ilyen végén előbb Kovács növelte az előnyt, majd Williams is betalált, ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a Mezőkövesd erejéből már csak a szépítésre futotta.

Mészöly Géza: – Jómagam az Újpest-meccs napján ünnepeltem születésnapomat, akkor sajnos kikaptunk, örülök, hogy Király Gabi szülinapján nyert a csapat. Mondtam is neki, ma nem csak ő, hanem a győzelem miatt én is nagyon boldog vagyok. Kétségtelen, a korai vezetésünk után a tizenegyes fordulópontja volt a mérkőzésnek, de a csapat sokat is tett érte, különösen David  Williams, aki nem ismert elveszett labdát, és a büntetőt kiharcolta. Több jó egyéni teljesítmény is akadt nálunk, de csapatként is jól futballoztunk. A mérkőzés elején ugyan kicsit görcsösen játszottunk, de nagy védekezési hibát nem követtünk el, miközben éreztem, hogy gólt szerezhetünk. Az első félidő után a másodikra ritmust váltottunk, ez hozta meg a sikert.

Tomiszlav Szivics: – Egy jó első félidőt játszottunk, sokat volt nálunk a labda, sajnos a tizenegyes befolyásolta a mérkőzést. Szerintem egy méterrel a vonalon kívül történt az eset, ha én hibázok, elnézést kérek, ha a bíró hibázik, ő is elnézést kér? Aztán kiegyenlítetté vált a játék, mi mentünk előre az egyenlítésért, emiatt sok szabad területe volt a Haladásnak, amit ki is használt. Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. Komoly védelmi hibákból kaptuk a gólokat, de hétről-hétre kidől egy védőm, szóval nem egyszerű a helyzet. Kiegyenlített a bajnokság, bárki meg tud verni bárkit, viszont ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ki kell javítanunk a hibáinkat.

MTI, VAOL.HU