Nem volt váratlan a siker

2015-04-13 06:17
boxolok_do_csapat

Az idei évben sokat fejlődtek az utánpótlás olimpiát megnyerő mezőkövesdi ökölvívók.

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, egyesületünk három ökölvívója, Balogh Dezső, Mizser Marcell és Pusomai Árpád is megnyerte a Győrben rendezett utánpótlás olimpiát. Tóth József számított arra, hogy lesz kövesdi győztes, de arra nem, hogy mindhárman a dobogó legfelső fokára állhatnak.
– Az idei első pofonpartin már látszott, hogy úgy boxolnak, ahogyan elvárjuk tőlük, s ugyanezt igazolták a szlovák válogatott ellen vívott mérkőzésen is: felszabadultan vívtak. Edzőik, Barna Tibor és Balog Róbert sokat foglalkozott velük, az utánpótlás olimpia előtt két hétig intenzíven készültek. A csapattal Barna Tibor utazott Győrbe, s minden nap mondta, hogyan megy nekik, így nem lepődtem meg az utolsó nap, hogy mindhárman győztek – foglalta össze a felkészülési időszakot Tóth József, a szakosztály vezetője.
Elmondta: mindhármójukat dobogóra várta, de nem is remélte, hogy mindegyikük aranyérmet hoz majd haza. Voltak már korábban is ügyes gyerekek Kövesden, de a döntőben sokszor közbejöttek nehézségek.
– Pusomai Árpi fantáziadús versenyző, megy előre, benne van az ökölvívás sava-borsa, az edzéseken pedig fegyelmezett. A tanulást viszont komolyabban kellene vennie. Balogh Dezső született erős gyerek, ahová odaüt, ott zsibbad az ellenfél. Sokszor nyert döntő fölénnyel. Mizser Marcelltől vártam, hogy győz, hiszen volt már magyar bajnok is. Ugyanakkor hajlamos beleszürkülni, belekényelmesedni a mérkőzésekbe, mondtam is edzőjének, hogy hajtsa előre – jellemezte a boxolókat Tóth József.
A folytatás viszont nehezebb lesz: most már nem szabad lejjebb adni. Mindhárman bekerültek a válogatottba, akár kontinensviadalra is utazhatnak. Ez persze anyagi áldozattal is jár majd a szakosztálynak, hiszen az edzőtáborba is hordaniuk kell a gyerekeket, ami már kicsit zsebbe nyúlós lesz.
A szakosztály idén is több pofonpartin vesz még részt, s lesz még többnapos versenyük, az egri Bornemissza Emlékverseny és a Vasas Süllős Kupája. Ezen kívül ősszel következnek az országos bajnokságok, és serdülő, junior és felnőtt korosztályban is indít versenyzőt a Mezőkövesd Zsóry. Július elején pedig ismét megrendezik a nagy hagyományokkal rendelkező Matyó Kupát, s bíznak abban, hogy a sikereken felbuzdulva továbbra is támogatja a rendezvényt a Matyó Mezőgazdasági Zrt és a Városgazdálkodási Zrt., valamint további szponzorokat is sikerül szerezni.