Pintér Attila az új edző

2015-12-30 13:23
IMG_2866 másolata

Klubunk vezetése megegyezett a korábbi bajnok és kupagyőztes, volt szövetségi kapitány Pintér Attilával.

Szerdán délután sajtótájékoztatón mutatta be egyesületünk elnöksége felnőtt csapatunk új vezetőedzőjét, Pintér Attilát. A 49 éves szakember edzőként magyar bajnok és kupagyőztes is volt, valamint 2014-ben a felnőtt válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

Tállai András elnök bevezetőjében kifejtette, klubunk különös utat járt be az elmúlt években, a 2013/2014-es szezonban az élvonalban szerepelt, majd a kiesést követően a visszajutást tűzte ki célul. Részsikereket értünk el, de a feljutást nem sikerült kivívni.

– A Mezőkövesd Zsóry az elmúlt években pályát, stadiont, edzőközpontot épített, stabil az anyagi háttere, a város és a környékbeli vállalkozók mindent megtesznek azért, hogy bizonyítsák, van létjogosultsága a kisvárosi futballnak. Nem csak a megyei jogú városoknak, tőkeerős tulajdonosoknak lehet NB I-es csapatuk, hanem ott is, ahol fociszerető emberek élnek, s összefognak – hangsúlyozta Tállai András.

A klubelnök elmondta, Benczés Miklós lemondása után megvárták az utolsó két fordulót, majd utána kezdtek edzőt keresni. Volt helyi szavazás is, fölállítottak egy rangsort a jelöltek közt.

– Szempont volt, hogy nagy tapasztalata legyen, tudjunk tőle tanulni, valamint értékelje a munkát, az összefogást. Az első helyen Pintér Attila szerepelt. Tizenegy nap alatt sikerült megegyeznünk vele, örülünk, hogy elvállalta a munkát. Kitűztük a célokat, vázoltuk a feltételeket. Január 4-én kezdi a csapat a felkészülést – mondta Tállai András.

–  Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB1-es ajánlatom is, de nem éreztem ott olyan a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, de pályaedzőként Farkas József eddigi segítőm munkájára számítanék, neki jelenleg máshol van munkája – mondta Pintér Attila.

A Mezőkövesd Zsóry új vezetőedzője korábban Celldömölkön, Sopronban és Győrben tapasztalat a kövesdihez hasonló összefogást. Megemlítette, hogy új csapatot kell építeni, amelyhez türelem kell és fokozatosság, de minél előbb sikereket is föl kell mutatni.

– Szükségünk lesz erősítésre és biztosan lesznek távozók is. Mindenki megkapja azonban a bizonyítási lehetőséget, két-három hét áll majd rendelkezésére, hogy megmutassa, helye van a csapatban – emelte ki Pintér Attila, aki kérdésre válaszolva elmondta, a szakmai munka csak rá fog tartozni. Szerződése fél plusz egy évre szól Mezőkövesden.

Fotók: Bán Bence

Galéria