Radványi Miklós az új vezetőedző

2017-05-02 14:38
radvanyi_bemutatas

Radványi Miklós lett az OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője.

A dunaszerdahelyi Radványi Miklós lett csapatunk vezetőedzője, akit sajtótájékoztató keretében mutatott be Hagyacki József, a klub ügyvezetője. Mint mondta, az 1968-ban született szakember Galántán és Dunaszerdahelyen ismerkedett meg a sportággal, felnőtt játékos pályafutását a dunaszerdahelyi DAC 1904 színeiben kezdte az egykori csatár. Később többek között Vágsellyén, a német Saarbrückenben, a szlovák Nagyszombaton, Dunaszerdahelyen, majd osztrák alsó ligás csapatban is megfordult, pályafutását az SV Donau Langenlebennél fejezte be, s itt kezdte az edzősködést is.

Trénerként 2008. után – rövid szenci és révkomáromi kitérőkkel – 2015 januárjáig a DAC 1904-nél dolgozott, ahol több alkalommal másodedzőként tevékenykedett, először 2010-ben dolgozott vezetőedzőként, majd 2012-től két és fél esztendeig irányította a szlovák élvonalban szereplő FC DAC 1904-et.

A szakember 2015. januárjában távozott a csallóközi alakulat kispadjáról. Előbb a szlovák harmadosztályú Bősnél kapott állást, majd a cseh másodosztályban szereplő Frydek-Místek, ebben a szezonban pedig a szlovák élvonalbeli Spartak Myjava gárdáját gardírozta, a csapat azonban decemberben visszalépett a bajnokságtól.

Radványi Miklóssal 2018. június 30-ig szóló megállapodást kötött a klub. A Mezőkövesd Zsóry négy fordulóval a bajnokság vége előtt 35 ponttal a nyolcadik helyen áll az OTP Bank Ligában, egy ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő, 11. DVSC-t.

Hagyacki József, az egyesület ügyvezetője elmondta, a Ferencváros elleni mérkőzést követően a klubvezetés és Tomiszlav Szivics is úgy látta, új impulzusra van szüksége a csapatnak, a legjobb megoldás, ha új edző érkezik. A következő négy frordulóban és a következő szezonban Radványi Miklós lesz a csapat vezetőedzője. Bíznak abban, hogy sikerül elérni vele a kitűzött célt.
Radványi Miklós utóbbival kapcsolatban kifejtette, maximalista, azt szeretné, ha a hátra lévő négy fordulóban 12 pontot szerezne csapata, de azzal is elégedett lenne, ha egy ponttal megelőznék a tizenegyedik helyezettet. Figyelte az NB I. eseményeit, a klubbal kapcsolatos történéseket is. örömmel fogadta a mezőkövesdi megkeresést, szereti a kihívásokat, s mindent megtesz azért, hogy nyáron NB I-es csapatot készítsen föl a következő idényre. Szerinte a csapat mentálisan nem volt a topon, ennek köszönhetőek a gyengébb eredmények, ezen változtatni kell annak érdekében, hogy szombaton szervezetten, egységesen játsszanak.