Siker a Budaörs ellen

2017-03-23 18:37
IMG_8960

Együttesünk az NBII-es Budaörs együttesével mérkőzött meg csütörtök délután.

Mezőkövesd Zsóry FC – Budaörs SC 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, vezette: Kátai G.

Mezőkövesd Zsóry:
I.félidő: Tujvel – Farkas, Hudák, Balogh B., Dinjar, Tóth B., Egerszegi, Orosz, Baracskai, Sós B., Veselinovic.
II.félidő: Dombó – Pauljevic, Szeles, Hegedűs D., Vági, Gohér, Egerszegi, Molnár G., Strestik, Kink, Diallo.
Vezetőedző: Tomislav Sivic

Budaörs:
I.félidő: Horváth – Gyurácz, Menyhárt, Tányéros, Sajbán M., Lajer, Bata Cs., Stieber A., Horváth R., Sajbán, Árvai.
II.félidő: Horváth – Kinyik, Marquesairoja, Csobánik, Sajbán M., Lajer, Bata Cs., Dárius, Pethő B., Petró B., Deli M.
Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Baracskai (23.), Diallo (81.) ill. Sajbán M. (36.)

Tomislav Sivic értékelése: – Amit akartunk, abból a szempontból megfelelt a céljainknak ez az összecsapás. Két sort és egy pár variációt sikerült kipróbálnunk. Sok helyzetet alakítottunk ki a mérkőzésen.

Két, korábban sérült játékosunk is újra pályára lépett, Tujvel kezdőként, Hegedűs pedig a második félidőben kapott lehetőséget a Budaörs elleni találkozón. Amely ijedséggel kezdődött csapatunk számára, hiszen Sós Bencét pár másodperc eltelte után ápolni kellett, de visszatért a pályára és végigjátszotta a félidőt. A mérkőzés elején veszélyesebb volt ellenfelünk, Stieber szép kapufát lőtt a negyedik percben, majd a 12. percben Sajbán is eltalálta jó helyzetben a kapufát. A kettő között Sós Bencétől említhető egy lövés, azonban az fölé ment. A következő percekben védőink és Tujvel bravúrjain múlott, hogy nem kaptunk gólt, előbb Stieber elől sikerült tisztázni az utolsó pillanatban, majd ugyancsak az ő szabadrúgását hárította Tujvel, kisvártatva pedig Bata is megdolgoztatta egy léc alá tartó lövéssel, ezt azonban fölé tolta kapusunk, de Batának volt még egy helyzete a 20. percben is, Tujvel tisztázott a kiugró csatár elől.

Aztán a 23. percben Baracskai egy kontra végén volt eredményes, szabálytalanul sem tudták megállítani, bár a labda lelassult, végül becsorgott a kapuba. Orosz veszélyesen játszott, de lövései végül nem jutottak el a kapuig. A 37. percben Sajbán egyenlített egy 30-35 méteres bombával, sokan beadásra számítottak, nem léptek ki rá, ő pedig kilőtte a bal felsőt.

A második játékrész elején egy szöglet után mi lőttünk kapufát. A mezőnymunka nagy volt, nagy gólhelyzet a félidő derekáig nem akadt. Akkor viszont Kink vihette zavartalanul, egy az egyben a kapusra a labdát, s végül belelőtte. Pár perc múlva Szeles fejelt kapura egy labdát, amelyet a gólvonalról és molnár elől vágtak ki a védők. A hajrában Diallo szerezte meg a győztes gólt, Vági beadása teljesen üresen találta középen, majd egy perc múlva még Strestík előtt adódott nagy helyzet, de közelről fölé lőtte a labdát.

 

Galéria