Szép gólok a Kassa ellen

2017-02-04 18:06
mse_lokomotiv

A mérkőzés elején ránk erőltette akaratát szlovák ellenfelünk, de a második félidőben már rengeteg ziccert dolgoztunk ki.

Mezőkövesd Zsóry – Lokomotív Kassa 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Solymosi (Horváth, Kövér)
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Balogh (Fótyik, 72′), Vági, Tóth B., Egerszegi (Sulek, 60′), Orosz (Kink, 46′), Strestík, Molnár, Veszelinovics (Bacselics-Grgics, 46′). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Kassa: Breda (Kovalik, 46′) – Cmarko, Horváth, Pavúk, Dicky, Korijkov (Karas, 46′), Havrila (Jano, 46′), Chmelo (Hejnus, 62′), Zajac, Gáll (Cicman, 46′), Sovic (Kolek, 46′). Vezetőedző: Albert Rusnák
Gólok: Strestík (38′), Tóth B. (83′), Kink (90′)

A játékvezetőkre várva jócskán csúszott a mérkőzés kezdési időpontja, de végül nem bánták meg a szurkolók, hogy kilátogattak a találkozóra. A vendég, szlovák másodosztályban szereplő kassaiak agresszívan letámadták csapatunkat, így a kezdés utáni Molnár felfutás és lövés, majd szöglet után nem tudtunk kibontakozni és eljutni akár az ellenfél tizenhatosáig. Jobbára a mi térfelünkön pattogott a labda. A huszadik percben viszont sikerült vezetnünk egy veszélyes kontrát, a végén azonban Vági lövésébe beleléptek a vendég védők.
A 28. percben a kassaiaknak akadt lehetőségük, egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást Sovic fejelt fölé. Öt perc múlva a szlovákok kapuja előtt adódott hasonló szituáció, tőlünk Egerszegi fejelt. A 38. percben megszereztük a vezetést. Előbb Strestík és Vági összjátéka jelentett veszélyt, de abból még nem született találat, de pár másodperc múlva Molnár lőtt középre a jobb oldalról, Strestík pedig fejjel belecsúsztatott, s a labda a hálóban kötött ki. A szünet előtt kishíján egyenlített Gáll, aki jó 35-40 méterről szánta el magát lövésre, nem állt előtte senki. Tujvelnek sikerült kapufára tolnia a lapos lövést.

A második félidő már változatosabbra sikerült, nem sikerült nyomás alá helyeznie csapatunkat a kassaiaknak. Az 55. percben Strestík már duplánál járhatott volna, ha a gólpasszt adó Vágit Molnár remek keresztlabdája nem lesen éri. Pár perc múlva Kink bal külsővel lőtt remekül kapásból, a léc alá tartó labdát látványos mozdulattal tolta fölé Kovalík. A játékrész első felében volt még egy ziccerünk, a szlovák kapus rosszul rúgott ki egy hazapasszolt labdát, Strestík szolgálta ki Molnárt, de Kovalík bravúrral hozta helyre előző hibáját. A szlovákok is vezettek veszélyesnek tűnő kontrákat, de lövéssel csak ritkán sikerült befejezniük akcióikat, ha eddig eljutottak, a próbálkozás erőtlenre sikerült, Tujvel pedig mindig a helyén volt.
A 75. percben a teljesen üresen érkező Kink maradt le hajszállal Farkas beadásáról, de így is csak hét percet kellett várni a következő kövesdi gólra. Tóth Bence előbb szabadrúgással próbálkozott, amelyet könnyedén fogott a kapus, majd kisvártatva egy lecsorgó labdára csapott le és 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 85. percben Bacselics-Grigics tört be a 16-oson belülre, s a rövid sarokra tartó lövését hárította a kapus. A rendes játékidő utolsó percében pedig Kink kényszerítőzött Strestíkkel, majd a kifutó kapus felett emelt a hálóba, beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Galéria