Szurkolói információk, a Sopronba utazóknak

2016-07-18 11:17
SVS

A Szombathelyi Haladás tájékoztatása a mezőkövesdi drukkerek számára, a szombati találkozóra való akadálymentes bejutás elősegítéséhez.

A Szombathelyi Haladás 2016-17 évi mérkőzéseit Sopronban, a városi stadionban, 9400 Sopron, Káposztás utca 2-4. szám alatt rendezi meg.

Jegyvásárlás:

Klubkártya, futballkártya NEM kötelező a jegyvásárláshoz, DE CSAK ARCKÉPES IGAZOLVÁNNYAL LEHET JEGYET VÁSÁROLNI!

500 db jegy áll a vendégszurkolók rendelkezésére, amelyek a helyszínen és az interneten kerülnek értékesítésre.

A meccsjegy.mlsz.hu weboldal Haladás oldalán elővételben megvásárolhatók a jegyek, amely otthoni kinyomtatása révén elkerülhető a stadion jegypénztárában való sorban állás.
Jegyár: 1.500,- Ft/db

Beléptetés során a rendező jogosult beazonosítani a jegytulajdonost, ezért kérjük, hogy klubkártyáját, futballkártyáját, vagy arcképes igazolványát hozza magával a szurkoló.

Stadion vendégjegypénztára 16:30 órakor nyit a mérkőzés napján, kérjük, hogy a jegy nélkül, autóbusszal érkező szurkolók is legkésőbb 17:00-ig érkezzenek meg a pénztárhoz.

Szeretnénk jelezni előre, hogy ha a mérkőzés kezdete előtt 15-20 perccel érkezik meg a szurkolók 50-100 fős csoportja, és nincs online kinyomtatott jegyük, és nem rendelkeznek klubkártyával sem, akkor – 1 főnek a jegykiadása perceket vehet igénybe – lemaradhatnak a mérkőzés kezdetéről, ezért legyenek itt inkább korábban, de az a legjobb, ha már jeggyel érkeznek a stadionhoz.

Gépkocsi parkolás:

Vendég szurkolók a Fűzfa soron kialakított parkolókban tudják járműveiket elhelyezni, amely a stadion közvetlen közelében van, és külön bejáraton keresztül lépnek be a stadionba.

A stadion vendégparkolója az Ikva patak partján található, amely Sopron Pláza felől a gépkocsi mosó mellett közelíthető meg.
https://www.google.hu/maps/dir//F%C5%B1zfa+sor+28,+Sopron,+9400/@47.6928538,16.5805416,16z/data=!3m1!4b1!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x476c3b605a0a0a05:0x89171e8d3024b4eb!2m2!1d16.584919!2d47.6928539

 https://goo.gl/maps/tFDDAB8tpLD2
Beléptetés:

Forgókapus beléptető rendszer üzemel a soproni stadionban, amelyen a beléptetés 17:00 órakor fog kezdődni.

Fontos információ a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállukat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be. Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, azt maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

Szurkolók ellátása:

A vendégszektorban büfé és illemhelyek várják a szurkolókat.

Szurkolói magatartás:

Kérjük a szurkolókat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatokat, tartózkodjanak a rasszista, gyűlöletre uszító, másokban félelmet keltő, vagy másokat megbotránkoztató, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben a két klub komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő tartalommal (például politikai tartalom), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolókat, hogy az Sztv. rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

Kérjük a szurkolókat, hogy fokozottan ügyeljenek a Stadion rendjére, tisztaságára, állagára, segítsék a rendezők munkáját.