Szurkolóink a II. Bánka-Rakaczki Emléktornán

2017-03-15 12:22
Bánka-Rakaczki emléktorna - Miskolc

Szombaton Miskolcon, a Generali Arénában rendeznek szurkolói focitornát, a bevételből beteg ifjú focistákat támogatnak a szervezők.

Március 18-án, szombaton rendezik meg II.Bánka-Rakaczki Emléktornát. Az eseményt – melyet azamigeleken.hu DVTK szurkolói honlap és az UTE Baráti Kör szervez – Miskolcon tartják a Generali Arénában. Az Emléktornán 11 NB I-es labdarúgó klub szurkolói csapatát látják vendégül egy kispályás torna keretében, a tizenkettedik résztvevő a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapata lesz. A mezőnyben ott lesz a Mezőkövesd-Zsóry FC szurkolói csapata is.

Az Emléktorna céljaként azt tűzték ki a szervezők, hogy méltóképpen ápolják a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből – amely a csapatok nevezési díjából valamint egyéni adományokból áll össze – egy olyan alapot hozzanak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban. A kezdeményezéssel erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.

A csoportküzdelmek 9 órakor kezdődnek, délután pedig az Emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással, de színesíti a programot a Jegesmedve öregfiúknak a diósgyőri birkózók elleni összecsapása is.

A mezőkövesdi szurkolók az A csoportban küzdenek majd a továbbjutásért a hazaiakkal, a debreceniekkel és a Honvéd drukkereivel.

9:00 DVTK – Mezőkövesd
10:00 Mezőkövesd – Honvéd
10:40 Mezőkövesd – Debrecen

Amennyiben egyetért a szervezők törekvéseivel, a Bánka Kristóf Alapítvány CIB Banknál vezetett 10700457-70068951-51100005​​ számú bankszámlaszámra történő utalással nyílik lehetőség az Emléktorna támogatására. A közlemény rovatban kérik az „Adomány” szó feltüntetését.