Tizenegy katona

2017-04-11 16:30
szivics3

Szerdán a Debreceni VSC-t fogadja csapatunk, amely mindössze egy ponttal van mögöttünk.

A nyolcadik helyről, 31 ponttal várjuk a hétközi mérkőzést a kilencedik, harminc pontos Debreceni VSC ellen. A tét nagy, aki győzni tud, egy kis előnyhöz jut a kiesés elől menekülő többi csapat előtt. A debreceniek várakozáson alul szerepeltek eddig a bajnokságban, álltak kieső helyen is, de utolsó öt mérkőzésükből hármat megnyertek, utoljára a Vasast és a Gyirmótot verték, a győrieket egy szöglet utáni, hosszabbításban szerzett góllal.

Sajnos az utolsó öt OTP Bank Liga-mérkőzés csapatunk számára sikerült a legrosszabbul, mindössze egy pontot szereztünk, noha ezen kívül négy mérkőzést is játszottunk a Magyar Kupában, amelyeken két döntetlen és két győzelem született. A Debrecennel a szezonban kétszer találkoztunk, itthon 1-0-ra kikaptunk, idegenben gól nélküli döntetlent játszottunk.

– Nincs mese, csak a győzelemről lehet beszélni. Élet-halál harc lesz, tizenegy katona lesz a pályán. A Debrecen jó csapat, nekünk elég volt a sírásból, szerdán muszáj lesz megmutatni a pályán, igaziak vagyunk, vagy sem. Lesz egy stressz, csapatváltás lesz, keresem a 11 katonát, aki az első perctől az utolsóig harcol – mondta Tomiszlav Szivics vezetőedző.